Adaletsizliğe asla izin vermeyeceğim

Adaletsizliğe asla izin vermeyeceğim
Memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri, ‘Adaletsizliğe asla izin vermeyeceğiz. Çünkü haktan ve emekten yana partiyiz” dedi

Kılıçdaroğlu baba ocağında

Alanda toplananları “Merhaba Dersim, sizlerle olmaktan, baba ocağında olmaktan onur duyuyorum” diye selamlayan Kılıçdaroğlu, “Hiç endişeniz olmasın, Türkiye, Allah’ın izniyle bir Dersimliyi başbakan olarak görecektir” dedi.

Kitabımda bölücülük yok

“Hiçbir ayrım yapmadan insan için çalışıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Onlar toplumu bölüyorlar, ayrıştırıyorlar, etnik kimlik, inanç siyaseti, yaşam tarzı siyaseti yapıyorlar. Kitabımda bölücülük yok. İncinsen de incitme diyen gelenekten geliyorum” ifadesini kullandı.

Memleketi Tunceli’de hemşehrilerine seslenen Kılıçdaroğlu “Partimizin seçim bildirgesi emekten haktan ve refahın hakça bölüşülmesinden yana” dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Tunceli’nin Kışla Meydanı’nda, düzenlenen mitingdeki konuşmasına, “Merhaba Dersim, sizlerle beraber olmaktan, baba ocağında olmaktan onur ve gurur duyuyorum” diye başladı. Kılıçdaroğlu, Tuncelili olmaktan her zaman onur duyduğunu vurgulayarak, “Hiç endişeniz olmasın, Türkiye, Allah’ın izniyle bir Dersimliyi başbakan olarak görecektir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, gözardı etmeyen, 77 milyon yurttaşı kucaklayan, hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamayan, insanı en değerli varlık olarak gören bir anlayışın, geleneğin sonucu olarak Dersimli Kemal, inşallah başbakan olacaktır” diye konuştu. CHP lideri, “Anadolu’nun kuş uçmaz kervan göçmez bir köyünde doğdum. Bu topraklarda doğdum. Ama cumhuriyete, öğretmenlerime minnet borçluyum. Ankara’ya İstanbul’a gittim, Türkiye’nin 81 iline gittim ve her zaman, her yerde, her ortamda ‘Yaşasın cumhuriyet’ dedim ve diyeceğim de” ifadelerini kullandı.

Yüreğimde ukde

Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptığı dönemde, hazin olarak nitelediği bir olayı da paylaşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Adalet Bakanlığı, hakim ve savcı sınavı açıyor. Tuncelili genç bir çocuk, girdiği 3 sınavda liste birincisi. Üç sınavda da bu çocuğu elediler, almadılar. Niçin? Tuncelili olduğu için. Sandığa gideceğiz, 7 Haziran’da demokratik tepkilerinizi göstereceksiniz. İtiraz ettik. ‘Bu çocuğun günahı ne’ dedik. Sınavsa sınav, kazanmaksa kazanmak ve daha önemlisi birinci o çocuk, siz bunu nasıl elersiniz? Sonra bir yasa çıktı; ‘sözlü sınavlarda kamera olacak’ diye. Ne yaptılar biliyor musunuz? Bir kanun çıkardılar, ‘sözlü sınavlara kamera konmaz’ diye. O çocuk hakim olamadı, savcı olamadı. Yüreğimde ukdedir. Böyle bir adaletsizliğe asla ve asla izin vermeyeceğim. Böyle bir adaletsizliği 81 ilden hiçbir gencimize yapmayacağız. Bütün gençleri kucaklayacağım, yaşanacak bir Türkiye vaat ediyoruz.”

Bu düzen yıkılacak

Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki en büyük derdin, “işsizlik ve yoksulluk” olduğunu, 17 milyon yoksul ile 6 milyon 250 bin işsizin bulunduğunu söyledi. Gençlerin üzerindeki baskıları kaldıracaklarını, düşünce özgürlüğünün önünü açacaklarını, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı hapse girmeyeceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak isteyen partiyiz. Milletin iradesinin parlamentoya aynen yansımasını istiyoruz. Demokrasiden, insan haklarından, alın terinden, emekten, özgürlükten, kardeşlikten ve barıştan yanayız. Partimizin seçim bildirgesi emekten, haktan ve refahın hakça bölüşülmesinden yana. Bu güzel ülkede, topraklarda, bayrağımın altında hiç kimse yoksul olmayacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Taşeron işçiliği de bitireceğim.”

 

Benim kitabımda bölücülük yoktur

KEMAL Kılıçdaroğlu, “Bu topraklar bana şunu öğretti, babamın vasiyetiydi, ’oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur.’Doğru, dik, onurlu duruyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan insan için çalışıyoruz. Onlar toplumu bölüyorlar, ayrıştırıyorlar, etnik kimlik, inanç siyaseti, yaşam tarzı siyaseti yapıyorlar. Ben yapmıyorum. Ben incinsen de incitme diyen bir gelenekten geliyorum. Alın terine, çalışana, üretene değer vereceğiz.  Ben kendimi Dersimlinin vicdanına teslim ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP lideri şunları söyledi: “Bana en çok gelen telefonlardan birisi de, Tunceli’de bir hasta varsa beni de ararlar, sahip çıkalım diye. Sahip çıkacağız tabi ama asıl olan hastanın burada tedavi edilmesi, bir hastanenin burada yapılması. Asıl olan bulunduğumuz yerde hastamıza bakabilmemizdir. Ben bunu yaratacağım. Dersimli Kemal’in başbakanlığında Dersim’i bölgenin, Türkiye’nin yıldızı yapacağım. Ülkem için çalışacağım, çocuklarımız için çalışacağım, hiçbir ayrım yapmayacağım. Bölücülük yapmayacağım. Benim kitabımda bölücülük yoktur. İnsan sorunu varsa, o sorunu çözeceğim.”