Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat şoku!

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat şoku!
İstanbul'da Cihangirlilerin yeşil alan kalması adına mücadele verdiği Roma Parkı için inşaat izni çıktı.

Cihangir’deki Roma Park’ta, 25 Ekim’de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü, alanda inşaat yapılmasına engel olacak tarihi eserin bulunmadığını bildirdi.

Mahalleli de "İhtiyacımız olan en son şey sosyal tesis. Yeşil alan istiyoruz. Park, park olarak kalmalı. En azından dava süreci beklenmeli" diyor.

İHTİYACIMIZ YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cihangir Güzelleştirme Derneği, Beyoğlu Kent Savunması üyelerinin ve mahalle halkının karşı çıktığı ‘Cihangir Sosyal Tesisi’ projesinde ısrarlı. İnşaat başladığı gün, doğa ve yaşam savunucuları, parkta toplanmış, iş makineleri durdurulmuştu.

Kepçenin kazdığı alanda, Osmanlı seramiğinden yapılmış, yeşil sırlı dipformu, Bizans dönemine ait sarnıç ve çömlek kalıntıları bulunmuştu. İnşaat çalışmaları, arkeologların kazı yapması için durdurulmuştu.

Alanın bir bölümüne, önceki gece beton döküldü. İstanbul Kent Savunması, Twitter hesabından olayı duyurdu. “Roma Bostanı yanındaki arkeolog gözetiminde kazı yapılması gereken alana gece yarısı beton dökmek nedir?” diye sordu. Olay, dün açıklığa kavuştu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’nün inşaat izni verdiği ortaya çıktı.