Çıkarlar çatışınca “yalana” sarıldılar!

Çıkarlar çatışınca “yalana” sarıldılar!
Orta Doğu’da rolünü ABD, İngiltere, İsrail ve Fransa’ya kaptırıp oyun dışı kalan Almanya, şimdi gözünü Kafkaslar’daki enerji havzasına dikti

Almanya’nın kuyruk acısı: Orta Doğu

Tarihin büyük soykırımcısı petrol ve saygınlık peşinde

Ermenilerİn 100 yıllık büyük yalanına “Soykırım” diyerek ABD’nin aksine Rusya’nın yanında yer alan Almanlar, “enerji” ve Karadeniz’de hakimiyet savaşında tarafını seçti. “Tehcir”in perde arkasındaki kirli beyni olan, Orta Doğu petrolüne ve kaybettiği saygınlığına alternatif arayan, Türkiye’nin enerji koridoru olmasından büyük rahatsızlık duyan “Yahudi Kasabı” Almanlar, gözünü Rus ve Hazar petrolüne dikti. 

Ermeni dostu olan Putin Kafkaslar’da güç peşinde

Ermenistan’la savunma işbirliği anlaşması imzalayan, kanlı geçmişini ve Stalin dönemini unutan Rusya, sözde soykırım yalanında Türkiye’ye gözdağı verir gibi bu ülkenin yanında yer aldı. ABD ile Kırım işgali nedeniyle arası bozulan, ambargoyla boğuşan Putin, “soykırım yanlısı” batı ülkeleriyle iyi ilişkiler peşinde. Putin’in en önemli amacı ise Hazar petrolü ve Kafkaslar’da kendine güçlü bir yer “parsellemek.”

Tantan’dan “yalan”a yorum: Asılsız iddialar siyaset aracı oldu

Yurt Partisi lideri Tantan, sözde Ermeni soykırımı iddialarının siyasi kullanım aracına dönüştüğünü söyledi. Tantan, “İktidar ve muhalefet sağlam duramazsa Türkiye’nin parçalanması planında Ermeni devletini ortak görebiliriz” derken, Emekli Tuğg. Eslen, Batı’nın sert çıkışının AKP’den kaynaklandığını söyledi. 

Haber: Fatih Erboz

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarıyı kabul etmesinin ardından Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un da aynı ifadeyi kullanmasının altında, bu ülkenin Orta Doğu’daki çıkarlarını kaybetmesinin yattığı öne sürüldü. Orta Doğu’da kaybettiği kazanımları Kafkaslar’da elde etmeye çalışan ve Ermeni yalanına “Soykırım” diyerek ABD’nin aksine Rusya’nın yanında yer alan Almanlar, “enerji savaşı” nda tarafını seçti. Orta Doğu petrolüne alternatif bulmaya çalışan Almanlar, çareyi Rus ve Hazar petrolünde arıyor. 1915 tehcirinde perde arkasındaki beyin olan Almanlar, Türkiye’nin enerji koridoru olmasından rahatsızlığını, en son Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un ağzından “Ermenilere, Süryanilere ve Pontus Rumlarına uygulanan sözde soykırımı anma töreni” nde dile getirdi. Berliner Dom katedralinde Almanya’daki kiliselerin ortaklaşa düzenlediği törende konuşan Gauck “Ermenilerin kaderi 20’nci yüzyıla dehşet veren bir şekilde damgasını vuran toplu kıyım, etnik temizlik, tehcirler, soykırım tarihi için bir örnektir” dedi. Gauck ayrıca Ermenilerin yaşadığı olaylara ilişkin “Fark gözetmeksizin, kadınlar ve erkekler, çocuklar ve yaşlılar zorla götürüldü, ölüm yürüyüşüne gönderildi, korumasız ve gıdasız bozkırlarda ve çöllerde bırakıldı, diri diri yakıldı” ifadelerini kullandı. Bu arada Almanya’da siyasi partilerin 1915 olaylarına ilişkin Federal Meclis’e sundukları önergeler, ilgili komisyonlara gönderildi. 
İktidarın zaafı
Avrupa Parlamentosu’nun çirkin iftiraya ilişkin tasarıyı kabul etmesi ve Gauck’un açıklamalarına Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ve emekli Tuğgeneral Nejat Eslen’den tepki geldi. Tantan, “Bugün sözde Ermeni soykırımı iddialarına sarılmalarının sebebi enerji ve ekonomi savaşlarıdır” dedi. Sadettin Tantan, bu iddiaların siyasi kullanım aracına dönüştüğünü söyledi. İktidar ve muhalefetin zaafından dolayı Batı’nın Türkiye’den Orta Doğu’daki isteklerini karşılamasını beklediğini kaydeden Tantan, bölgenin başına bela olan terör örgütü IŞİD’in  de arkasında batılı istihbarat örgütlerinin olduğunu vurguladı.  Ermenilerin, Osmanlı devletine karşı ayaklanmalarında batılı istihbarat örgütlerinin yaptıkları desteklerin o dönem yayınlanan gazetelerde bütün çıplaklığıyla anlatıldığını kaydeden Tantan, “Yaşananlar, Türkiye’nin kendi gerçeklerini görememesi ve kimlikli davranamamasından, mali, ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında bağımlılıktan kurtulamamasından kaynaklanıyor” diye konuştu. Türkiye’nin masaya oturduğu PKK terör örgütünün de sözde Ermeni soykırımının tanınması için lobi çalışması yaptığına dikkat çeken Tantan, sorunun büyükelçileri geri çekmekle çözülemeyecek kadar önemli olduğunu ifade etti. Irak, Suriye, Libya ve Orta Doğu’da, İsrail’in işlediği insanlık suçlarını Türkiye’nin ABD ve AB’ye anlatamadığını belirten Tantan, şöyle dedi: “Her anlamda dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bu bağımlılıktan kurtulamadığımız sürece bize karşı bu yaklaşımlar devam edecektir. İktidar sağlam bir duruş sergileyemezse Türkiye’nin parçalanmasına yönelik planda Ermeni devletini ortak olarak görebiliriz.”