Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine hangi yağlar iyi geliyor?

Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine hangi yağlar iyi geliyor?
Çeşitli sebeplere bağlı olarak cildimizde lekelere maruz kalıyoruz. Uzmanlar cilt lekeleri tedavisinde kullanılan doğal yağların sonuç verdiğini söylüyor. Peki, cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine hangi yağlar iyi geliyor?

Son yıllar cilt bakım yağları cilt bakımında popüler hale geldi. Özellikle cilt lekelerinden şikayetçi kişiler doğal içerikli cilt bakım yağlarını tercih ediyor. Peki, cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine hangi yağlar iyi geliyor?

Son yıllarda yüz serum yağları cilt bakımında revaçta. Kişiler cilt bakım rutinlerine mutlaka bakım yağı ekliyor. Bu bakım yağlarından da doğal içerikli olanları popüler hale geldi. İşte cilt lekelerine iyi gelen cilt bakım yağları..

CİLT LEKELERİNE HANGİ YAĞLAR İYİ GELİYOR?

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı E vitamini bakımından çok zengindir. Zeytinyağı cilde nem depolar ve kuru cildi onarır. Cildin erken kırışmasını ve yaşlanmasını engeller.

Zeytinyağı hücre yenileyici özelliği ile koyu lekelerin görünümünü azaltır. Zeytinyağı cilt tonunu eşitler.

Zeytinyağını temiz cildinize masaj yaparak uygulayabilir ya da kullandığınız nemlendiricilerin içerisine birkaç damla ekleyebilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, gün geçtikçe daha da popüler olan esansiyel yağlardan biri. Çay ağacı yağı mikrop öldürücü ve iltihap giderici özellikleriyle öne çıkıyor. Özellikle cildinizde akne, sivilce ve siyah nokta gibi sorunlar varsa çay ağacı yağı tam size göre.

Ayrıca çay ağacı yağı ciltteki yaraların tedavisinde de kullanılıyor. Özellikle UV ışınlarının ciltte yarattığı hasara karşı etki gösteren çay ağacı yağıyla cildin erken yaşlanmasını önlüyor.

İki tatlı kaşığı bal içine 5 damla çay ağacı yağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı, leke olan bölgeye uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra uygulanan bölgeyi su ile temizleyin. Günde 1 defa uyguladığınızda lekelerin yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.

YLANG YLANG YAĞI

Ylang ylang yağı antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Cilt görünümünü iyileştirmeye ve sivilceleri tedavi etmeye destek olur. Cilt üzerindeki yaraların iyileşmesinde destekleyici rol üstlenir. Cilt üzerinde oluşan kaşıntı ve egzama gibi sorunları azaltır.

Pigmentasyon artışı cildin genelinden daha koyu yerlerin oluşmasına neden olur. 2015 tarihli bir araştırmaya göre, bu yağ ciltte pigmentasyon artışının oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor. Ylang ylang yağı bu özelliği ile koyu lekelere üzerinde bilr güçlü bir etkiye sahip.

Uçucu yağlar kategorisinde bulunan ylang ylang yağı doğrudan cilde uygulanmaz. 3 damla ylang ylang yağı bir çay bardağı suya karıştırılarak uygulanabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı güçlü bir nemlendiricidir. İçeriği sayesinde cildi yeniler. Cilt yüzeyinde bir koruma kalkanı oluşturur. Hindistan cevizi yağı çok yoğun bir yağdır. Genellikle az miktarda sürmek gerekir. Lekeleriniz çok yoğunsa Hindistan cevizi yağını hücre yenilemek için kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağınız temiz cildinize az miktarda uygulayın. 10-15 dakika bekleyin ve daha sonra cildinizden arındırın. Haftada 2-3 kez tekrar edin.

OKALİPTÜS YAĞI

Okaliptüs yağı kokusuyla ferahlatır. İltihap giderici etkisi sayesinde ağrıyan sivilcelere iyi gelen bu yağ cildini korumaya yardım eder.

Okaliptüs yağı cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ciltteki fazla yağı ve kiri arındırır. Sivilce ve akne oluşmasını engeller.

Organik okaliptüs yağı kullananlar cildin eski elastikiyetini kazandığını ve cilt bariyerinin güçlendiğini söylüyor. Özellikle yağlı cilt tipleri okaliptüs yağı kullandığında tıkalı gözeneklerin açıklamasına da yardımcı oluyor. Cildinin tek ton, pürüzsüz ve bakımlı görünmesi savaşıyor.

1-2 damla okaliptüs yağını bal ve limon ile karıştırıp temiz cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz. 5-10 dakika beklettikten sonra mutlaka ılık su ile durulamanız gerekir. Haftada 2-3 kez bu maskeyi lekeler üzerine uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler