Cim bom havlu attı

Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile Teknik Direktörü Rijkaard’ın son günlerde futbolcularına söylediği tek cümle vardı;  “Kalan 7 maçı kazanın, son günlerdeki kötü günler unutulsun”
Evet, son 4 maçın 3’ü kaybeden Galatasaray’ın bu geceki maç dahil kalan bütün maçlarını rakip gözetmeksin galip bitirmesi, sarı kırmızılıların önündeki tek seçenekti. Hatta Galatasaray buna mecburdu. Ancak Galatasaray, ne yazık ki Sivas’ta üç puanı son dakikalarda kaybederek, diğer hedeflerde olduğu gibi, ligde de havlu attı...
Hollandalı hoca, geçen haftanın olay adamı Franco’nun yerine Aykut’a, cezalı Caner’in yerine Hakan Balta’ya şans verirken, Jo ile Elano’yu da yanında oturtmuştu. Rijkaard, dörtlü savunmanın önüne Mehmet Topal’ı emniyet sübopu olarak koyarken, onun önünde Santos, Ayhan, Mustafa Sarp ve Barış ile orta alanı kalabık tutmuş, Keita ile gol aramayı planlamıştı.
Ancak  Galatasaray’da dün gece yine planlar tutmadı. Sarı kırmızılılar, ilk yarıda buldukları tek golü Keita ile değil, Ayhan’ın pasında Barış’ın vuruşu ile buldu ve sonra da durdu. Evet tam anlamıyla durdu. Bitti. İflas etti. Adeta ‘paydos’ dedi.
Sarı kırmızılılar dün gece attıkları tek gole kadar birşeyler yapmaya, başkanları ve hocalarının istediğini gerçekleştirmeye çalıştılar. Ancak Galatasaray’da işler hiçde iyi gitmedi. İleride Santos’un çabaları yetersiz kalırken, Keite yine yokları oynuyor, ortada biraz Barış’ın, biraz Ayhan’ın çabaları oyunu çevirmeye yetmiyordu. Hele ikinci yarının büyük bölümünde geriye yaslanan sarı kırmızılılarda telaş ve hırçınlık, dümeni Sivas’ın eline verdi. Ve geçen hafta Franco’nun yaptığının benzerini yapan Aykut, takımının bir anlamda lige de havlu atmasına neden oldu.

Yazarın Diğer Yazıları