Cimbom karnavalı

Cimbom karnavalı
Galatasaray’a gönül veren 7’den 70’e herkes Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından sokaklara döküldü.

Aslan’ın taraftarı Türkiye ve Avrupa’da 4. yıldızın keyfini sabaha kadar eğlenerek çıkardı. 

Fenerbahçe’nin Başakşehir ile 2-2 berabere kalmasının ardından 20. kez mutlu sona ulaşan G.Saray 4. yıldızı formasına takan ilk takım olurken, taraftarlar zaferi Türkiye’nin dört bir yanında ve Avrupa’nın büyük şehirlerinde sabahın erken saatlerine kadar kutladı. 

Büyük acıdan büyük zafere

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, şampiyonluğu ilan etmelerinin ardından son derece anlamlı bir açıklama yaptı. Hamzaoğlu, “Galatasaray’dan teklif geldiği gün babamı kaybettim, her güzel şeyin bir bedeli oluyor. Her acıdan sonra bir mutluluk yaşanıyor. Babam da bugün güzel günleri görüyordur. Hayırlı olsun hepimize. İsmail Kartal’ın sözlerini önemsemiyorum. Bu ortamda kaybettiği için bu tür sözler söylemiştir” dedi.

Florya’dan Aslan çaldılar!

Cimbom’un Florya’daki kutlamaları sırasında bir taraftar tesislerdeki aslan heykelini çaldı. Heykeli metrobüse koyarak götüren tarftar sosyal medyada günün konusu oldu. Sarı-kırmızılı yönetim taraftarın bulunması için harekete geçti.  

Kasaya 200 milyon lira girdi

Galatasaray, kazandığı sportif başarının yanı sıra önemli bir maddi gelirin de sahibi oldu. Sarı-kırmızılı takımın, elde ettiği gelir 150 milyon lirayı buldu. Galatasaray, Süper Lig’de elde ettiği gelir 90 milyon liraya ulaştı. Süper Lig’de mücadele ettiği için 15 milyon 500 bin lira lige giriş parası alan sarı-kırmızılı takım, 24 galibiyet için 27 milyon 600 bin lira, 4 beraberlik için de 2 milyon 300 bin lira primi kasasına koydu. Şampiyonluk primi olarak 15 milyon lira alan Aslan, 20. şampiyonluk için de 29 milyon liranın sahibi oldu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacağı için UEFA’dan 20 milyon lira gibi bir geliri kasasına koymayı garantiledi. “Devler Ligi” nde mücadele edeceği için 12 milyon euro giriş parası alacak olan sarı-kırmızılı takım, yayın gelirinden de 8 milyon euro civarında para kazanacak. Diğer gelirlerle bu rakam 200 milyon lirayı aşıyor.

Son maç Rize’de kutlama Arena’da

Ligin bitmesine 1 hafta kala mutlu sona ulaşan Galatasaray, son hafta deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının İstanbul’da oynanması için federasyona başvurmuştu. Cimbom, bu başvurudan sonuç alamadı. Karşılaşma cumartesi günü saat 13.00’te Rize Yeni Şehir Stadı’nda yapılacak. Sarı-kırmızılılar, karşılaşmanın ardından İstanbul’a dönecek ve ardından akşam TT Arena’da şampiyonluğu kutlayacak.