Cimbom Londra’da çok kötü morardı

Cimbom Londra’da çok kötü morardı
Bu sezon sahaya ilk kez mor renkli formasıyla çıkan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında İngiltere’de Arsenal karşısında dağıldı. Mesut Özil’in takımının gollerini Welbeck (22, 30, 52), Alexis Sanchez (40) attı. Cimbom’un tek sayısı Burak’tan (63 p) geldi. Szczesny 61’de kızardı

Galatasaray’da maç öncesi manzara resmi... Anderlecht maçında gülmedi bahtım yine, 2 puan gitti yazık. Derdini anlat, anlat meşin yuvarlak artık... Çileli başım için, gönül sırdaşın için, akan gözyaşım için... Kazan Aslanım artık... Gülsün bahtım Kopenhag’da 17 Mayıs 2000 yılında oynanan UEFA Kupası Finali’ndeki gibi yine. Şarkılar dilimizde... Bayraklar elimizde... Formalar tenimizde... Ay-yıldız göğsümüzde... Bir Londra masalı yaşayalım Emirates’te... Koş Aslanım koş! Danimarka’daki gibi... Popescu’nun penaltısından sonraki gibi... Efsane kaptan Bülent Korkmaz’ın kırık omuzla oynaması gibi... Kırmızı kart gören Hagi’nin hırsı gibi... Henry’nin kafa vuruşunda yay gibi esneyen, ok gibi fırlayan kaleci Taffarel’in çıkardığı top gibi... Akan sevinç gözyaşları gibi... Evet, 14 yıl sonra rakip yine Arsenal. Burası Topçuların mekanı, evi... Kazanalım zaferlerin en şahanesini. Bu gece benim gecem, bu gece Galatasaray’ın gecesi olsun... Rakip ağlara giden her golde UEFA Kupası’nı hatırlayalım ve o günlere olan özlemimizi... Bu güzel anılara dalarken, hakem düdüğü çaldı, birden kabus başladı... Büyük zaferin hatırası bile yabancı kaldı... “Topçular” kalemizi top atışına tuttu... 

Welbeck’i durduramadık
22’de Alexis Sanchez’in pasında Welbeck, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı, meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla filelere yolladı: 1-0. 30’da Chedjou’dan seken topla Melo’nun arkasında yine Welbeck buluştu, topu ağlarımıza bıraktı, fark ikiye çıktı: 2-0. 40’ta Alexis Sanchez, Muslera’nın solundan meşin yuvarlağı ağlarımıza yolladı: 3-0. 52’de Welbeck, bir kez daha topu kalemize gönderdi: 4-0. 61’de kaleci Szczesny, ceza sahası içinde Burak’ı düşürdü, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan Burak farkı üçe indirdi: 4-1. 80’de Umut ortaladı, Burak kafayı çaktı, kaleci Ospina enfes çıkardı. 83’te Hamit vurdu, kaleci yine kurtardı. Böylece Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu, 2. maçında deplasmanda Arsenal karşısında dağıldı, arka arkaya yediği gollerle sahadan farklı yenik ayrıldı: 4-1. Cimbom grupta ilk mağlubiyetini aldı, 1 puanda kaldı.

Prandelli Selçuk’a “İnan” madı
* Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal deplasmanına çıkan Galatasaray’da kaptan Selçuk İnan maça kısa bir süre kala kadrodan çıkarıldı. İlk olarak Selçuk’un İnan’ın rahatsız olduğu iddia edilirken, daha sonra gerçek ortaya çıktı. İtalyan teknik adam Prandelli, “Selçuk maçtan önce bana geldi ve yorgun olduğunu söyledi” diyerek sarı-kırmızılı takımın kaptanını bu sözler üzerine kadrodan çıkardıklarını açıkladı. Tecrübeli hoca, Sivas maçının iyilerinden Olcan Adın’a da 11’de şans vermedi.

* Emirates Stadı’nın tribünlerinde yaklaşık 5 bin kadar Galatasaray taraftarı yer aldı. İngiliz taraftarların içinde de çok sayıda Türk seyirci mücadeleyi izledi. 36. dakikada sarı-kırmızılı taraftarlar meşale yakıp sahaya attı. Bir süre oyun durdu. Cimbom’a ağır para cezası gelmesi bekleniyor.
*  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim’in kendisi hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlali” gerekçesi ile dava açılmasını değerlendirdi ve “Fatih hoca bu kulübün bir çalışanıydı. Aramızda ne geçerse geçsin bu davranış doğru değildi. Şimdi kesinlikle yokum; ama mayıstaki kongrede aday olabilirim” dedi.
*  Şampiyonlar Ligi’ndeki Galatasaray’ın rakibi Arsenal, sakatlıklar konusunda dünya rekoru kırdı. Londra ekibinde son 12 yıl içinde futbolcuların 889 kez sakatlık yaşadığı belirtildi.
*  Galatasaray 19 Yaş Altı Futbol Takımı, UEFA Gençler Ligi D Grubu’ndaki ikinci maçında İngiltere temsilcisi Arsenal’a 5-1 yenildi.
*  Galatasaray’da Sneijder sahaya kaptan olarak çıkarken, Cimbom ilk kez Arsenal deplasmanında mor renkli forma ile mücadele etti.