Cimbom Rapid önünde dağıldı: 1-3

Cimbom Rapid önünde dağıldı: 1-3
Kamp yaptığı Avusturya'daki ilk hazırlık maçında Vorwarts Steyr'u Yekta Kurtuluş ve Faslı oyuncusu Ambrabat'ın iki golüyle 3-1 yenen Galatasaray, Viyana'da Rapid Wien'e aynı sonuçla 3-1 mağlup oldu.

Ernst Hapell Stadı'nda oynanan ve özel maç olmasına rağmen Rapid Wienliler'in oldukça sert oynadığı maçta, sarı-kırmızılı takım sahaya Eray-Veysel, Hakan Balta, Chedjeu, Telles, Melo, Selçuk, Emre Çolak, Olcan, Burak ve Bruma 11'iyle çıktı. İtalyan teknik adam Prandelli, yeni transferlerden Olcan'a ilk 11'de şans verdi. Sağ kanatta oynayan Olcan, arkadaşlarıyla uyum sağlamakta zorluk çekerken, Bruma ise sol kanatta etkili bir görüntü çizdi. Bruma'nın müsait pozisyondaki bir şutu da direkten döndü. Prandelli ikinci yarıda Ambrabat, Berk, Yekta, Aydın, Koray ve Umut'a şans verdi. 

Galatasaray 25. dakikada Selçuk'un kornerine Chedjeu'nun ön direkte vurduğu kafa golüyle öne geçmesine rağmen ilk ilk yarıda olmak üzere rakibin üst üste gelen gollerine engel olamayınca sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Maçın Avusturyalı hakemi ise verdiği ters kararlarla Galatasaraylı oyuncuları adeta çileden çıkardı. Prandelli bile devre arasında Veysel ve Melo'yu hakemin yanından uzaklaştırırken, kendisi kızgın bir ifadeyle hakeme itiraz etti. Bu arada maçın sonlarına doğru iki Galatasaray taraftarı girdi. Melo'ya sarılan taraftarlar stat görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Klasik sahaya girme sahnesi son dakikalarda bir kez daha tekrarlandı ve karşılaşma Rapid Wien'in 3-1 galibiyetiyle sona erdi.