Çin aşısı Sinovac'la ilgili yeni gelişme

Çin aşısı Sinovac'la ilgili yeni gelişme
Türkiye'de de korona virüse karşı kullanılan aşılardan biri olan ve inaktif yöntemle geliştirilen Çin aşısı hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Şili Hükümeti, "Çin'in Sinovac aşısı ölümleri önlemede yüzde 80 etkili" açıklamasında bulundu.

Çin aşısı Sinovac'la ilgili yeni gelişme

Çin''in Wuhan kentinden başladığı bildirilen ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgına karşı aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Korona virüs aşısı üreten firmalardan biri de Çin''in Sinovac şirketi oldu. 

Türkiye de Sinovac aşısını vatandaşlarına uygulayarak, toplumsal bağışıklığın seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor. Ancak Sinovac aşısının koruyuculuk oranı hala merak ediliyor.

Bu nedenle Türkiye''de de Sinovac aşısı hakkındaki gelişmeler merakla takip ediliyor. Sinovac aşısıyla ilgili son haber Şili''den geldi. 

HASTALIĞI ÖNLEMEDE YÜZDE 67 ETKİLİ 

Çin''in Sinovac aşısını kullanan Şili hükümeti dünyadan alınan gerçek verileri temel alarak yapılan hesaplamalara göre aşının etkinlik oranlarını açıkladı.

Buna göre, Çin''in Sinovac şirketi tarafından geliştirilen ve Türkiye''de de kullanılan aşı, korona virüste semptomatik hastalığı önlemede yüzde 67 etkili bulundu. Aşının hastaneye yatışları önlemede etkinliği ise %85 hesaplandı.

Hükümetin açıklamasına göre aşının Kovid-19''dan ölümleri önleme oranı ise %80 olarak duyuruldu.

İlgili Haberler