Hamzaoğlu sınıfta kaldı Cimbom'un keyfi kaçtı

Hamzaoğlu sınıfta kaldı Cimbom'un keyfi kaçtı
Bursaspor karşısında 1 puanı penaltı golüyle kurtaran Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı değişiklikler camianın moralini bozdu. Maç kadrosunda ve oyun içindeki kararlarında İtalyan hocaları hatırlatan genç çalıştırıcı sarı kırmızılıları endişelendirdi

Çaykur Rizespor galibiyetinden sonra evinde zorlu rakibi Bursaspor karşısında beraberliği penaltı golüyle kurtaran Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı değişiklikler camiayı endişelendirdi. Cimbom'da her maça değişik bir kadro ile çıkan ve bu nedenle alınan kötü sonuçlardan sonra gönderilen iki İtalyan teknik adam Mancini ve Prandelli'ye özenen (!) Hamzaoğlu, camianın moralini bozdu. Aslan'ın hocasının zorlu Timsah karşısında Burak, Semih ve Selçuk'un yokluğunda taşları yerinden oynatması ortalığı karıştırdı. Semih ve Chedjou'nun yokluğunda defansta Koray-Hakan Balta ikilisiyle iyi işler yapan teknik adamın, Bursa karşısında defansın ortasında Chedjou ve Koray'a görev verip, bu bölgede başarılı olan Hakan Balta'yı sol beke çekmesi, Telles'i de ileri alması Bursa'nın ekmeğine yağ sürdü. Tam 11 net gol pozisyonuna giren 20 şut atan yeşil beyazlı ekibi kaleci Muslera durdurdu.


Yasaman'dan tepki
TT Arena'daki tarihe geçecek mücadelede Galatasaray'ın hocası maç içinde de bir çok yanlışa imza attı. Genç hocanın ilk 11 seçimi gibi, değişiklikleri de "Ne yapıyor bu adam" dedirtti. Selçuk'un yokluğu'nda ön liberoda Melo ile Emre Çolak'ı oynatan Hamzaoğlu'nun, takımın en iyisi olan Sabri'nin sakatlanmasından sonra yaptıkları ise faciaydı. Sabri'nin yerine golcü Sinan Gümüş'ü alan genç hoca Koray'ı sağ beke, Hakan Balta'yı da  Chedjou'nun yanına aldı. Daha sonra yabancı kontenjanı nedeniyle Chedjou ile Bruma'yı, Olcan ile de takımdan gönderileceği söylenen Yekta'yı  değiştirdi. Bu değişikliklerden sonra rakibe karşı boynu bükük oyanayan ve beraberliği  penaltı golüyle kurtaran sarı-kırmızılılarda maç sonunda 2. başkan Hamdi Yasaman'ın "Oyundan memnun değilim. Fark bile yiyebilirdik. Çok pozisyon verdik" demesi sıkıntıyı gözler önüne serdi.