Çin'den uzay istasyonu atağı: 15 yıl boyunca görev yapacak

Çin'den uzay istasyonu atağı: 15 yıl boyunca görev yapacak
Çin uzayda kendi uzay istasyonunu kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı. 15 yıl boyunca görev yapacak olan uzay istasyonunun çekirdek modülü uzaya fırlatıldı.

Çin, Wentian adlı ikinci modülünü geçtiğimiz Pazar sabahı Tiangong uzay istasyonuna başarıyla fırlatmıştı. Wentian, Çin’in Hainan kentindeki Wenchang Uzay Fırlatma Tesisinde Long March 5B roketiyle TSİ 09.22’de havalandırmış ve yaklaşık 13 saat sonra 22.13’te Tiangong uzay istasyonuna yanaşmıştı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Wentian modülü, taykonot olarak da bilinen Çinli astronotların istasyonda geçirdikleri süre boyunca çeşitli bilimsel deneyler yapılmasını sağlayacak donanımları içermesiyle dikkatleri üzerine çekti. Modülün içinde ekstradan, mürettebat üyelerinin uzay yürüyüşleri yapmak için kullanabilecekleri başka bir hava kilidinin yanı sıra uyumak için üç ekstra alan sağlayacağı da duyuruldu.

2020’de Fildişi Sahili’nde oluşan metal enkazdan Long March 5B roketinin sorumlu olduğu düşünülmüştü. Ayrıca geçen yıl Tianhe çekirdek modülünü uzaya çıkardıktan sonra roket Hint Okyanusu’na kontrolsüz bir iniş yaptı.

İlgili Haberler