Çin’den ABD’ye siber saldırı

Çin’den ABD’ye siber saldırı
Çin’den ABD’ye büyük bir siber saldırı gerçekleşti. Çin hükümetine bağlı bilgisayar korsanları ABD donanmasına ait çok hassas bilgileri çaldı. Ele geçirilen bilgiler arasında füze savunma sistemlerine ait hassas datalar da bulunuyor.

ABD’li yetkililer, Çin hükümetine bağlı bilgisayar korsanların ABD donanmasına ait çok hassas bilgileri ele geçirdiğini açıkladı. Washington Post gazetesinin haberine göre, bilgisayar korsanları ABD donanması ile işbirliği yapan şirketlerin bilgisayarlarını ele geçirerek ABD denizaltılarında kullanılmak üzere süpersonik bir anti-gemi füzesi planları da dahil olmak üzere, denizaltı savaşlarında kullanılmak üzere çok sayıda önemli bilgiyi çaldı.

Çinli bilgisayar korsanlarının “Deniz Ejderi” olarak bilinen proje ile ilgili 614 gigabayt büyüklüğünde dosyayı ele geçirdikleri belirtiliyor.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, siber saldırıların Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirdiği tespit edildi. FBI’dan soruşturma konusunda net bir açıklama yapılmadı.

ABD donanmasından yapılan açıklamada ise siber saldırı konusunda detaylı bir araştırma yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada “Federal düzenlemeler uyarınca, şirketlere, kontrollü sınıflandırılmamış bilgiler içeren ağlarında gerçek veya potansiyel olumsuz etkileri olan ‘siber bir olay’ meydana geldiğinde şirketlerin hükümeti bilgilendirmesini gerektiren önlemler bulunuyor.” İfadelerine yer verildi.

Çin’den ise konu ile ilgili bir bilgilerinin olmadığı açıklama geldi. Çin Büyükelçiliği yaptığı açıklamada açıklamada her türlü siber saldırıya karşı olduklarının altını çizdi.