Çıray: "Akşener olmasaydı, Erdoğan seçim kampanyası yapmadan başkan olurdu"

Çıray: "Akşener olmasaydı, Erdoğan seçim kampanyası yapmadan başkan olurdu"
Sözcü Gazetesi yazarlarından Uğur Dündar'a konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, "Bir an için Sayın Akşener'in olmadığı bir Türkiye düşünün Sayın Dündar, Tayyip Bey seçim kampanyasına çıkmadan başkan olurdu" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Sözcü Gazetesi yazarlarından Uğur Dündar'a gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Seçim ittifakı yasasının Akşener liderliğindeki İYİ Parti'nin siyaset arenaya çıkmasıyla gündeme geldiğini vurgulayan Çıray, "Sayın Akşener'in siyasette olmadığı bir Türkiye'de Tayyip Bey rakipsizdi. Ama biz ortaya çıkınca mecbur kaldılar “Ali Cengiz Oyunları”na başvurmaya!.. Yani 'Seçim İttifakı ve Güvenliği Kanunu' olarak bilinen bu kanunun ilk amacı, 'Saray Koalisyonu'nun büyük ortağının başını tekrar cumhurbaşkanı yaparken, yüzde üçlerde dolaşan koalisyonun küçük ortağını da Meclis'e sokmak!" ifadelerini kullandı. 

İşte Çıray açıklamalarından öne çıkanlar:

İYİ PARTİ OLMASAYDI…

(U.D.): İddialı olmak hiç şüphesiz güzel ve heyecanlandırıcı. Ama birtakım tatsız gerçekler de var. Örneğin gündemden düşürülmeye çalışılan seçim ittifakı ve seçim güvenliği değişikliğine ne diyorsunuz?

(A.Ç.): Bütün bu kanunların sebebi Sayın Akşener ve İYİ Partililer! Bir an için Sayın Akşener'in olmadığı bir Türkiye düşünün Sayın Dündar, Tayyip Bey seçim kampanyasına çıkmadan başkan olurdu. Sayın Akşener'in siyasette olmadığı bir Türkiye'de Tayyip Bey rakipsizdi. Ama biz ortaya çıkınca mecbur kaldılar “Ali Cengiz Oyunları”na başvurmaya!.. Yani “Seçim İttifakı ve Güvenliği Kanunu” olarak bilinen bu kanunun ilk amacı, “Saray Koalisyonu”nun büyük ortağının başını tekrar cumhurbaşkanı yaparken, yüzde üçlerde dolaşan koalisyonun küçük ortağını da Meclis'e sokmak! Peki bu neyi gösteriyor? Aslında birbirlerine en galiz hakaretlerle saldıran “Saray Koalisyonu” üyelerinin zoraki “nişanları” seçimleri kaybetmeden önceki çırpınışlarını gösteriyor. Aksi halde burnundan kıl aldırmayan Sayın Erdoğan bunlara selâm bile vermezdi.

(U.D.): Kanunun bir de seçim güvenliği bölümü var…

(A.Ç.): Seçim Güvenliği Kanunu'nun amacı ise 16 Nisan referandumundaki ve önümüzdeki seçimlerdeki oy hırsızlıklarını ve sorumlularını affetmek ve cesaretlendirmekten ibarettir. Ayrıca milletimize, “Sandığa gitmenize gerek yok

nasıl olsa hile ile biz bu işi bitirdik” havası veriliyor. Hukuk, eşitliği, hakkaniyeti ve adaleti korumak için vardır. Bunlar adaletsizliği kanunlaştırdılar! Hukuksuzluk rejimini pekiştirdiler! Kurduğumuz İYİ Seçim Ofisi ile bütün bu oyunları ibret verici bir şekilde ters teptireceğiz.

BOYKOTU REDDEDİYORUZ

(U.D.): Bazıları boykotu seslendiriyor ve “Bu değişikliklerle seçime girmek, hukuksuz seçimlere ve kazanacağı belli olan tarafa meşruiyet sağlamaktır” diyorlar.

(A.Ç.): Bu görüşü İYİ Parti olarak reddediyoruz. Bizim için siyaset pozitif bir etkinliktir. Bu oyunları milletimizi, halkımızı, toplumumuzu arkanıza alarak bozacağız. Bize güvenin, umutsuzluğa kapılmayın, sandıklardan kaçınmayın. Bu konuda gerekli tedbirleri, diğer muhalefet partileriyle sıkı bir işbirliğine de giderek alacağımızdan hiç kimse şüphe duymasın.