Çıray: “Benim için en büyük anket…”

Çıray: “Benim için en büyük anket…”
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, katıldığı canlı yayın programında 24 Haziran seçimlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Ben kazanılacak seçimlere girdim, kaybedilecek seçimlere de girdim” diyen Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2. Tura kalacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı seçimleri kazanacağını söyledi.

Anket sonuçlarının tam olarak gerçeği yansıtamayacağını söyleyen Çıray, vatandaşın anketlere cevap vermekten kaçındığına dikkat çekti.

Çıray’ın açıklamaları şöyle:

"Ben kazanılacak seçimlere girdim, kaybedilecek seçimlere de girdim, hele 2002 seçimlerini iyi hatırlıyorum. O sırada vatandaşa yaklaşıp kendi siyasi partinizin propagandasını yapmak istediğinizde başını hafif yana eğer ve “hayırlı olsun” derdi. O zaman anlardınız ki size oy vermeyecek. Şimdi ben bu kampanyada gezerken sahayı, esnaf ziyaretlerinde, çiftçi ziyaretlerinde bana doğru yürüyorlar, gözümün içine bakıyorlar ve “Hayırlısı olacak, iyi olacak inşallah” diye görüş belirtiyorlar. Bu benim için en büyük anket. Yüz yüze görüşme ile gözlerindeki ışığı yakalamak, o samimiyeti görmek. Bundan daha büyük bir anket olduğunu düşünmüyorum.

Ne yazık ki bir de Türkiye’de şu anda demokrasi ortamı olmadığı için ben sağlıklı bir anket yapılacağına da inanmıyorum. Çünkü biz bir araştırma yaptık, sahaya insan gönderdik bir mikrofon ve kamerayla. 100 kişiye sordular 10 tanesi hangi partiye oy vereceğini söyledi. Belli sorulara cevap veriyorlar ama “Kime oy vereceksiniz” ya da “Hangi partiye oy vereceksiniz” dendiğinde o zaman “Ben öğretmenim” “Tayinim çıkabilir” ya da “Çocuğum çalışıyor bir problem olabilir” gibi cevaplar alıyoruz.

Matematik tahmini yapmak istemem. 2. Tura Sayın Akşener kalacak. 2. Turda Sayın Akşener’le, Sayın Erdoğan arasındaki mücadele başa baş geçer birkaç puanla Sayın Akşener alır. Bunu neye dayanarak söylediğimi sorarsanız Türkiye’nin sosyolojik oy dengesine dayanarak söylüyorum. Bir de Sayın Erdoğan’ın 2. Turda kimi karşısında görmek istemediğini açıkça görüyorum. Bu nedenle söylüyorum.

Bizim için her iki aday da değerlidir. Bu sözlerimden kimse bir anlam çıkarmasın. Sayın İnce’nin 2. Tura kalması halinde İYİ Parti ve Sayın Akşener, hepimiz sözümüzün arkasındayız. Bizim dikkat çekmek istediğimiz geleneksel yüzde 65’e-35’lik oy oranına dikkat edilmesi gerektiğidir. Tarihi bir değişimin eşiğindeyiz."