Çıray: "İkinci tura Akşener kalacak"

Çıray: "İkinci tura Akşener kalacak"
İYİ Parti Sözcüsü Çıray, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Çıray, seçimlerde ikinci tura Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kalacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. seçimlerin ikinci turuna Cumhurbaşkanı adayı ve  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kalacağını söyleyen Çıray, Akşener ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce arasında gerginlik yaşandığı iddialarına da tepki gösterdi.

Çıray, "Erdoğan 2. turda kaybedeceği rakiple mücadele etmek istemiyor. İşe yaramayacak, çünkü Sayın Meral Akşener 2. tura kalacak" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Özlem Gürses'in haberine göre Çıray'ın açıklamaları şöyle:

Bir iddia var: Sandıktan sonra İYİ Parti, AKP ile ittifak yapacak… Doğru mu?

"Yetmez ama Evet”çiler önce “Kürtler Sayın Akşener'e oy vermez” diye yazdılar, tutturamadılar. Sonra da “İYİ Parti 2. turda AKP ile ittifak yapacak” yalanına sarıldılar. Bu Erdoğan'dan yaka silken kesimleri Sayın İnce'ye yönlendirmeye yönelik bir stratejinin unsuru. Amaç ise Meral Akşener'e ve İYİ Parti'ye teveccühü kırmak."

Tayyip Bey neden seçimde Meral Hanım yokmuş gibi davranıyor sizce?

"Bu çok açık değil mi? 15 yıldır AKP'ye oy veren yüzde 15'lik DYP ve ANAP seçmenlerinin ve mirasçılarının asıl ocaklarına döneceği sinyalini vermiş olmaları. Erdoğan 2. turda kaybedeceği rakiple mücadele etmek istemiyor. İşe yaramayacak, çünkü Sayın Meral Akşener 2. tura kalacak."

Akşener ile İnce arasında bir gerginlik mi var?

"Bu, rakipler tarafından ortaya atılan bir fitne fesat argümanıdır. FETÖ'cülerden kalmış kötü bir miras. Reddediyoruz. Daha fazlasına gerek yok…"

Seçimden sonra kurulan bu ittifaklar devam eder mi dersiniz?

"Cumhur İttifakı 25 Haziran sabahı tarihe karışacak. “Aldandık, aldatıldık” sözleriyle aldatanlar hayal kırıklığı ve güç kaybı dolu günlere hazır olsun! Millet İttifakı ise çıkara değil ilkelere dayalı bir işbirliğinin ürünü. İlkenin temelinde anayasal cumhuriyetin yeniden inşası ideali var! Bizler gerçek huzuru ve barışı tesis etmeyi iddia ediyorsak, işbirliğimizi sağlam bir güven modeli olarak sürdürmemiz gerekiyor. Hedefimizi ancak böyle hayata geçirebiliriz. Bu konuda şahsen ben elimden gelen katkıyı yapmaya hazırım."