Çirkin: Sütten kesilen bebekler ölüyor...

Çirkin: Sütten kesilen bebekler ölüyor...
IŞİD terörü Türkmen annelerin sütünü kuruttu. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, IŞİD’in Irak’ta Türkmenlere karşı yürüttüğü katliam ve uyguladığı terör yüzünden küçük çocukları olan annelerin sütünün kesildiğini söyledi.

Türkmenlerin IŞİD’li teröristlerin insafına terk edildiklerini ifade eden Çirkin, “Sütteki bir anne bana haber gönderdi. Sütü kesilmiş. Çocuğu hayatını kaybetmiş. Yüreğim parçalandı. Türkmenler de Almanya’daki Türkler gibi oy sahibi olsaydı acaba Başbakan ne yapardı? Bir kere Başbakan’ın onlara gönderdiği yardımlarla ilgili kelime değil, harfi yalan. Türkmenlerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışan bir milletvekili olarak söylüyorum ve Başbakan Erdoğan’ı utanmaya davet ediyorum” dedi. Şefik Çirkin, hükümetin  Türkmenlerin yaşadıkları dramı görmezden gelerek Peşmerge ile birlikte hareket ettiğini ifade etti. Hükümetin  ilgisizliğine rağmen Türkmenlerin Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini anımsatan Çirkin,  şunları söyledi: “Son yardımı MHP gönderdi. Ondan önce Kızılay’ın ve AFAD’ın gönderdiği yardım var. Bunun dışında giden yardım yok. Herkesin bir sahibi var yalnız Türkmenler sahipsiz. Türkiye Suriye ve Irak’taki Türkmen’e ilgisiz, Türkmenlere yapılan saldırılara karşı sessizliği dünyadaki tüm Türkleri etkiliyor ve daha da etkileyecek.” 
Yalan söylüyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’ları konusunda da yalan söylediğini ifade eden Çirkin, Türkmenlerin Suriye hükümetinden dışlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını da belirtti. Suriye Ulusal Konseyi’nde Türkmenlerin söz sahibi olmadıklarını ifade eden Çirkin, “Suriye Ulusal Konseyi’nde zaten bir tek Türkmen bulunmuyor. Dolayısıyla söz sahibi değil. Türkiye zevahiri kurtarıyor ki bu daha da kötü bir şey” diye konuştu.