Çizgi Festivali başladı

Çizgi Festivali başladı
Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi tarafından düzenlenen Çizgi Festivali’nin dördüncüsü başladı.

Her yıl çizgi ve karikatür meraklılarını, Türkiye’nin en önemli çizerleri ve karikatüristleri ile buluşturan Kadıköy Çizgi Festivali başladı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen festival için İstanbul’un birçok ilçesinden çizgi ve karikatür tutkunları Kadıköy’e akın etti.

aw037171-01.jpg

Hafta sonunda güzel havayı fırsat bilen İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival, ünlü çizerlerin imza günlerinden animasyon film gösterimlerine, söyleşilerden canlı çizimlere, sergilerden mezatlara kadar gün boyu süren birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

aw037171-02.jpg

Çocuklar, gençler ve yetişkinler için de birbirinden renkli atölyelerin yer aldığı festival alanında çizgi roman, karikatür dergileri ve ürünleri de meraklısı ile buluşuyor.

aw037171-03.jpg
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da Çizgi Festivali’ni ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

aw037171-04.jpg

Çizgi Festivali için herkesi Kadıköy’e davet eden Odabaşı, “Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin öncülük ettiği bir festival. Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Çizgi Festivali’ni Yoğurtçu Parkı’nın içerisinde gerçekleştiriyoruz.

aw037171-05.jpg

Burada Türkiye’nin önde gelen tüm çizerlerini, yayınlarını, dergilerini, kitaplarını bulabilirler. Aynı zamanda festivalin içerisinde film gösterimleri, atölyeler, çocuk etkinlikleri gibi programlar da olacak. Burada amacımız çizgiyi, karikatürü komşularımızla buluşturmak” dedi.