Cizre şehitleri gözyaşı ve dualarla uğurlandı!

Cizre şehitleri gözyaşı ve dualarla uğurlandı!
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki terör saldırısında önceki gün şehit düşen Özel Harekât Komiseri Umut Tuncay (27) ile emniyetin kadrolu personeli Sabri Oğrak (34) için dün 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit emniyet personelinin babası Mehmet Emin Oğrak, emniyet personeli ve vatandaşların katıldığı törende şehitlerin geçmişi okunduktan sonra dualar edildi. Törenin ardından Tuncay’ın cenazesi Ankara’ya gönderildi. Umut Tuncay için Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri şehidin eşi Derya Yıldırım Tuncay, babası Mustafa Tuncay, annesi Menevşe Tuncay ile kardeşleri kabul etti. Şehidin özel harekâtçı parkasını giyen şehidin polis memuru eşi Derya Yıldırım Tuncay güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis, Ankara Garnizon Komutanlığı’nda görevli generaller, subaylar ve diğer askeri erkânla çok sayıda vatandaş katıldı. Tuncay’ın cenaze namazını Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Edilen duaların ardından Tuncay’ın Türk Bayrağına sarılı naaşı bir süre Polis Tören Mangası’nın omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Daha sonra Tuncay’ın naaşı gözyaşları arasında Cebeci Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Şırnak’ta defnedildi

Bu arada Sabri Oğrak’ın cenazesi ise Şırnak merkez Büyük Mezarlık’ta toprağa verildi.  Mezarlığa Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, polis memurları ve çok sayıda vatandaş geldi. Defin işleminden sonra Vali Su, Türk bayrağını öpüp başına koyduktan sonra şehidin babası Mehmet Emin Oğrak’a verdi. Acılı baba bayrağı öpüp başına koyduktan sonra, “Allah bu savaşa bir su döksün. Allah anaların göz yaşlarını dindirsin. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. Mezarlıktaki defin işleminden sonra Atatürk Mahallesi’ndeki taziye yerine geçildi. Burada şehidin babası Oğrak, Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel taziyeleri kabul etti. Vatandaşların yoğun olarak katıldığı taziyeye İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları da gelerek başsağlığında bulunup şehidin babasının elini öptü.