Cizre ve Sur’da 12 PKK’lı hain ölü ele geçirildi

Cizre ve Sur’da 12 PKK’lı hain ölü ele geçirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde süren operasyonda 10, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bugüne kadar Cizre’de 564, Sur’da 169 olmak üzere ölü ele geçirilen PKK’lı sayısı 733 oldu. Operasyonda 16 piyade tüfeği ile 2 de el bombası bulundu. 

 

Cizre ve Sur’da 12 PKK’lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 10, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise 2 PKK’lı teröristin öldürüldü. Buna göre bugüne kadar Cizre’de 564, Sur’da ise 169 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Her iki ilçede bugüne kadar öldürülen toplam terörist sayısının ise 733 olduğu kaydedildi. Cizre’deki operasyonda 2 M-16, 14 Kalaşnikof piyade tüfeği, 41 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörüyle 912 fişeği, 1 tabanca, 3 av tüfeği, 184 av tüfeği fişeği, 2 el bombası, 2 roketatar mühimmatı, 25 molotof ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildi. 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

* Van’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 2 iş birlikçi 1 av tüfeği ve çok sayıda muhtelif örgütsel dokümanla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

* Gaziantep’te Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan terör örgütü IŞİD üyesi olduğu belirtilen yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

* Mardin’in Nusaybin ilçesinde Suriye sınırından yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan PYD’li yabancı uyruklu 2 teröristin 500 adet elektrikli fünye ve 200 adet tahrip kapsülüyle birlikte yakalandı.

* Irak’tan Türkiye’ye kaçak girmeye çalışan 164, Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmek isteyen 49 kişiyle Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 142 kişi yakalandı.

* Kars’ta Selim, Sarıkamış ve Kağızman ilçelerindeki “geçici askeri güvenlik bölgesi” süresi 21 Şubat’a kadar 15 gün uzatıldı.