Cizre’de 5 tonluk ihanet

Cizre’de 5 tonluk ihanet
Olaydan yara almadan kurtulan polis memuru ”Patlama sesi sonrası kontrol noktasına gittiğimizde ortalık savaş alanı gibiydi” dedi.

Sabah 07.30'da geçici olarak Çevik Kuvvet personeline tahsis edilen binada nöbet değişimi yaptıklarını belirten polis, o anı şöyle anlattı:

“Kontrol noktasında 40 polis görev yapıyordu. Sabah nöbeti devredip lojmanlara doğru hareket ettik. Noktadan ayrılalı 5 dakika olmuştu ki, korkunç bir patlama sesi duyduk. Kontrol noktasından dumanlar yükseliyordu. Hızlı bir şekilde geri döndük. Bina harap olmuştu. Yaralı meslektaşlarımızı ambulanslara koyduk. Kontrol noktasına dönük böyle bir eylem beklendiği için hepimiz tetikteydik”

EN AZ 5 TON

PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda en az 5 ton plastik patlayıcı ile desteklenmiş amonyum nitrat (gübre) bomba kullanıldığı tahmin ediliyor. Kamyonetin uzaktan kumanda ile patlatıldığı da ihtimaller arasında. Bölücü terör örgütünün ülkede iç savaş ve kaos çıkartmak için riski düşük bombalı sabotajlara yöneldiği değerlendiriliyor. İstihbarat raporlarında PKK'nın bomba yüklü araçlar ve canlı bombalar kullanarak “fedai” tarzı eylemler planladığı belirtilmişti.