Cizre'de Bodrum Kata Operasyon! 30 PKK'lı Öldürüldü

Cizre'de Bodrum Kata Operasyon! 30 PKK'lı Öldürüldü
Cudi Mahallesi'ndeki bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına dün operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 PKK'lının öldürüldüğü belirtiliyor.

Cizre'de terör örgütü PKK'lı teröristlerin saklandığı bodrum kata operasyon düzenlendi. TRT Haber'in iddiasına göre operasyonda 30'a yakın terörist öldürüldü. Çatışmada yaralı teröristler ise hastanelere kaldırıldı. Bölgeden gelen ve henüz netlik kazanmayan bilgilere göre ise çatışmada hayatını kaybeden terörist sayısı 58. Operasyona ilişkin dikkat çeken ayrıntılar ise, örgütün üst düzey isimlerinin de etkisiz hale getirilen isimler arasında yer aldığı ve operasyon düzenlenen PKK'nın karargahı haline gelen bodrum katının 15 bina ile tüneller yoluyla bağlantılı olduğu...

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona yaklaşıldığı haberlerinin gün içinde haber ajanslarından geçmesinden sadece birkaç saat sonra Cizre'den beklenen haber geldi. Asker ve polisin ortak operasyonuyla son bir haftadır ablukaya alınan bazı binalara giriş yapıldı. Bölgeden gelen son bilgilerde PKK'nın ağır kayıp verdiği, öldürülen teröristlerin sayısının yaklaşık 30 olduğu ileri sürüldü. Öldürülen teröristler arasında örgütün üst düzey yönetcilerinin de bulunduğu gelen bilgiler arasında....

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 30'a yakın kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya bu akşam saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendi.  Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, operasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5, 6 binaya yönelik olarak düzenlendi. Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 30'a yakın terörist öldürüldü.

Bu arada 6 binaya giriş yapan güvenlik güçleri, bodrum katlarında bazı teröristlerin de cesetlerine rastladı. Daha önceki operasyonlarda öldürülen ya da infaz edildiği belirtilen teröristlerin, tanınmamaları için örgüt tarafından yakıldığı belirtiliyor.

3 DE YABANCI UYRUKLU VAR

Teröristlerin karargah olarak kullandığı binada çok sayıda silah ele geçirildi. Ölü ele geçirilenler arasında 3 yabancı uyruklu teröristin de olduğu öğrenildi. Binada yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmatında ele geçirildiği belirtildi.