Cizre'de Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı! 11 polis şehit

Cizre'de Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı! 11 polis şehit
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bu sabah PKK’lı teröristler polise bomba yüklü hafriyat kamyonuyla intihar saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 78 kişi yaralandı.

Bu sabah Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü hafriyat kamyonuyla intihar saldırısı düzenlendi. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı.

Yaralılardan 75'i polis, biri 7 aylık bir bebek. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Patlama ilçenin tamamında hissedilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

SAĞLIK BAKANI: 70'İN ÜZERİNDE YARALI VAR

Cizre'de gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 70'in üzerinde yaralının bulunduğunu, yaralı olanlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçakambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Ayrıntılar geliyor...