Cizre’de YGS iptal edildi. Teröristlerin hastane masraflarını SGK ödüyor

Devleti idare eden AKP iktidarı, terör örgütü PKK’nın Cizre’yi  “özerk kanton”  ilan etmesini resmen kabul etti.
Resmi kabul nasıl olur?..
Devlet birimlerinin resmi yazılarıyla...
Başkentteki ÖSYM Başkanlığı geçen hafta Şırnak ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü’ne bir yazı göndererek bu yıl üniversiteye giriş sınavlarının ilk basamağı olan YGS’nin güvenlik sebebiyle Cizre’de yapılamayacağını bildirdi. Sınavın Şırnak’ta yapılacağı kaydedildi. Yani;15 Mart’ta YGS’ye girecek Cizreli öğrenciler Şırnak’a gidecek. YGS geçen yıl Cizre’de yapılmıştı. 2011 yılından beri yapılıyordu. Ve hatta 2011 yılında ilk defa YGS Cizre’de yapıldı diye iktidar pek hava atmıştı!..
Brüksel’den sonra Kandil’in şefaatine sığınan AKP iktidarı, Cizre’de kazdığı hendeklerle devlet otoritesini sıfırlayan PKK’ya karşı nasıl teslim olduğunu resmen belgelemiş oldu.
Çözülme sürecinde Cizre, Nusaybin, Silopi ve Lice’de sözde özerklik kantonları oluşturmak için YDG-H eliyle ciddi faaliyet yürüten PKK/KCK terör örgütü, bölünmeye yönelik yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor!.. Hendekler YGS’yi de iptal ettirdi. Bölgedeki kaynakların verdiği bilgiye göre; Şırnak’ta bu yıl YGS’ye girecek 13 bine yakın aday var. Şırnak’ta sınav yapılacak salon kapasitesi 6 bin, Cizre’de ise 4 bin civarında. Bu durumda 3 bin adayın sınava gireceği yer sıkıntısı varken, ÖSYM’nin güvenlik nedeniyle Cizre’deki sınavı iptal etmesi büyük sıkıntı yarattı... Daha önce Cizre ve Şırnak merkezde yapılan üniversite giriş sınavları bu sene 15 Mart 2015 Pazar günü sadece Şırnak merkez ve merkeze bağlı köy okullarında yapılacak.
* * *
Skandal ötesi kepazeliklerin bini bir para. Teröristlerin bölgedeki hastanelerde tedavi edildiğini biliyorduk. Üstüne, teröristlerin tedavi masraflarının da SGK’ya ödettirildiğini öğrendik. YENİÇAĞ’a bilgi veren güvenilir kaynak şunları söyledi;
 “YDGH elemanlarının sağladığı başkalarına ait kimlik kartlarıyla hastanelerin acillerinde ve ameliyathanelerinde tedavi edilen yaralı teröristlerin tedavi masraflarının da SGK tarafından karşılandığı anlaşılıyor. SGK’nın tedavi masraflarını karşıladığı vatandaşların kimliklerini kullanan PKK’lılar, hastane odalarında bakımları yapıldıktan sonra tekrar geldikleri Irak ve Suriye’deki örgüt kamplarına geri dönüyorlar. Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman’da bu şekilde şu ana kadar 43 teröristin tedavi edildiği ve bunların başkalarına ait kimlik kartları kullandırılmak suretiyle masraflarının SGK üzerinden devlete yansıtıldığı tespit edildi. Bölgede yıllardır hizmet eden doktorlardan alınan bilgilerle, hastanelerde adli vakalara bakmak için bulunması gereken polislerin bulunmadığı, bunun yanında getirilen ölüler için savcıların; çözüm sürecine zarar gelir düşüncesiyle incelemeden ve otopsiye sevk etmeden intihar yazın geçin demesi, dahası çok sayıda teröristin bu hastanelerde bölge halkının vatandaşlık numaralarıyla tedavi ettirildiği tespit edildi. Bunun yanında; bölge halkının, PKK tarafından görevlendirilip, ellerine ilaç listeleri verilip, bölgedeki hastanelerden ve sağlık ocaklarından PKK’nın istediği ilaçları doktorlara baskı yaparak aldıkları ve olası bir serhildanda ihtiyaç olacağı nedeniyle çok miktarda ilaç stoklandığı ve ellerinde yeterli doktor olmadığı için bölgedeki doktorlarla ilgili isim ve adres tespiti yaptığı ve esir alacağı da belirlendi.”
Duyduklarım karşısında  “Allahım ne olur aklıma mukayyet ol”  diye dua  ediyorum.
Bakın daha neler var!..
Bölgedeki kaynaklardan, Şırnak, Yüksekova ve Hakkari’de kurulan ve  “asker alma dairesi” olarak çalışan PKK/KCK/YDGH’nin mobil karakollarında askere alınan çocuk ve gençlerin kurtarılması için ailelerin ilginç bir yönteme gittiklerini öğrendim. Çocuklarının PKK tarafından askere alınmaması için yüklü miktarda para ödemek zorunda bırakılan ailelerden bunu yapamayanların, dağda kalamayacaklarını belgelemek için hastanelerden çocuklarının kronik rahatsızlıkları olduğuna dair  “çürük raporu”  aldıkları ortaya çıktı. Ailelerin YDG-H karakollarına giderek, “evlatlarımız orada yapamaz, bünyesi zayıf, size de yar olmaz diyerek”  hastanelerden aldıkları çürük raporlarını sundukları kaydedildi. Kaynağımın söylediğine göre;  “Para veremeyen fakir bölge halkı, rapor alabilmek için doktorları ölümle tehdit ediyor ve can güvencesi olmayan doktorlar da sahte rapor düzenlemek zorunda kalıyorlar...”
Oy almak için memleketinize gelecek küplerin efendilerine sorun bakalım,  bunlara ne cevap verecekler!..

Yazarın Diğer Yazıları