Clinton, PYD’ye destek verecek!

Clinton, PYD’ye destek verecek!
ABD başkan adayları Clinton ile Trump, 1,5 saat süren canlı yayında kozlarını paylaştı. Clinton seçimi kazanması halinde IŞİD ile mücadelede ’Kürt ortakları’nın yanında olacağını söyledi.

DEMoKRAT Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı DonaldTrump, 8 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde ilk kez canlı yayında kozlarını paylaştı. Adaylar, 90 dakika kesintisiz süren canlı yayında ekonomi, ABD’deki ırkçılık ve saldırılar ile terörle mücadele gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Radikal dinci terör örgütü IŞİD ile mücadele konusundaki tartışma dikkatleri çekti. IŞİD ile mücadele konusuna ilişkin Clinton, terör örgütünün internet üzerinden insanlarıradikalleştirdiğini ve örgütün internet faaliyetlerinin denetlenmesi gerektiğini söyledi. Clinton, hava saldırılarının artırılması ve Kürt ortaklarını IŞİD ile mücadelede desteklemeleri gerektiğini belirtti.Böylece Clinton, isim vermeden terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’yi destekleyeceğini belirtirken, Başkan Barack Obama’nın Suriye politikalarına da sadık kalacağını ima etmiş oldu. Orta Doğu’da Müslümanlarla daha fazla iş birliği yapılması gerektiğini belirten Clinton “Trump ise hem ülkede hem yurt dışında Müslümanlara sürekli hakaret etti” diye konuştu. Trump ise IŞİD ve diğer terör örgütlerinin interneti kullanarak ABD’ye saldırdığını kaydetti. Irak’ın işgaline ilişkin Trump, işgale en başından karşı çıktığını, bu politikanın Orta Doğu’yu kaosa sürüklediğini savundu, ancak Clinton bunun gerçek olmadığını savundu. Irak’tan Obama-Clinton yönetiminin ani çıkışının güvenlik vakumu oluşturduğunu belirten Trump, “Biraz asker kalsa IŞİD’in bu güce ve imkana kavuşması engellenebilirdi” dedi. Trump, Clinton’a hitaben, “IŞİD küçük bir bebekken sen dışişleri bakanıydın. Önleyemediniz, bu hale geldi” diye konuştu.

Dünyanın polisi

ABD’nin herkesi koruyamayacağını kaydeden Trump, “Dünyanın polisi olamayız ve bize ödeme yapmadan herkesi koruyamayız. Güvenliğinisağladığımız ülkeler bize ödeme yapmıyor” şeklinde konuştu