Clio Sport Tourer etkilemeyi başarıyor

Clio Sport Tourer etkilemeyi başarıyor
Türk tüketicisi son zamanlarda stationwagonlara yönelmeye başladı

Bunun en büyük nedenlerinden biri araçların sunduğu bagaj genişliği ve başarılı tasarımı ile güzelleşmeleri. Bu hafta konuğumuz ise Bursa’da üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen Renault ClioSportTourer 1.5 DCiIcon. ClioSportTourer, çok kullanışlı bir otomobil olması hem şehir içinde hem de şehir dışında rahatlıkla yolculuk yapmanıza olanak sağlıyor.  Özellikle  hafta sonları geniş bagajına bisikletlerinizi, piknik sepetlerinizi yükleyip doğayla buluşmaya gidebilirsiniz. Bu konuda ClioSportTourer size her türlü imkanı sunuyor, başta da  az yakıt tüketimiyle cebinizin dostu olduğunu kanıtlayarak.

Sportif dış tasarım

Renault ClioSportTourer, sportif ve çekici bir tasarıma sahip. Büyük çekik gözlü gövdeye doğru uzanan far gurubu, Led gündüz farları ve logoya kadar  uzanan kromajlı radyatör kaplaması, kaputtaki ve tampondaki bombelerle otomobil karizmatik hale getirilmiş. Öndeki logoda ise Renault’un kimliğiniestetik bir şekilde öne çıkarılmış.  Araca yandan bakıldığında ise havalı görüntü ve akıcılık hakim, arka kapı kolu arka cam hizasına gizlenmiş ve böylece akıcı ve kaslı omuzlarla etkileyeci bir tasarıma bürünmüş.  Aynı akcılık ve şıklık arka bölüme doğru devam etmiş.

Konforlu iç tasarım

Renault Sports Tourer’in iç mekanına geçildiğinde ise sizi dış tasarımdaki etkileyici sportiflik, geniş ve konforlu bir ortam karşılıyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve başarılı işçilik Renault’ya yakışır şekilde.  İlk dikkatimizi çeken öğlerin başında direksiyon üzerindeki ve kapı içlerindeki, vites etrafındaki beyazlık oldukça şık durmuş. Sportif direksiyon ve üzerindeki kısa yol tuş ve hız sabitleyici, ortada bölümde bulunan R-Link 7 inç’lik dokunmatik ekranı ve göstergelerin netligi ön sürücü için oldukça rahat bir görünüme sahip.  Rahat ve geniş koltukların özellikle arka diz mesafesi oldukça iyi. Araçta  hemen hemen tüm Renault modellerinde olduğu gibi yeterli saklama alanları bulunuyor. Renault Sports Tourer‘in performansı ve yol tutuşu oldukça başarılı özellikle keskin virajlarda yoldan çıkmayan araç yolcularına güven veriyor. Bunun en büyük nedenlerinin başında ise standart olarak sunulan ESP ve süspansiyonu sistemi. Yakıt tüketiminde de rakiplerine göre oldukça az yakan  Renault Sports Tourer 1.5 dizel motor sürücüsünün en büyük destekçsi oluyor.