Cluster-5 virüsü nedir? Cluster-5 virüsü nasıl bulaşır? Cluster-5 belirtileri nelerdir?

Cluster-5 virüsü nedir? Cluster-5 virüsü nasıl bulaşır? Cluster-5 belirtileri nelerdir?
Korona virüs salgınıyla bir yandan mücadele sürerken dünya Cluster-5 korkusuyla karşı karşıya geldi. Peki Cluster-5 nedir, Cluster-5 nasıl bulaşır, Cluster-5 semptomları nelerdir? Cluster-5 hakkında detaylar haberimizde…

Cluster-5 virüsü nedir?

İngiliz The Mirror gazetesinin haberine göre; Danimarka’da 12 kişide korona virüsün mutasyona uğramış hali olan “Cluster-5” virüsü tespit edildi. Tüm dünya bu flaş gelişmeyle birlikte korku içerisinde… Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi olan Danimarka'da vakalar hızla yayılıyor. Bunun sonucunda ise virüs vizonlarda mutasyona uğrayarak daha güçlü bir yeni tip korona virüs ortaya çıktı. 

Peki Cluster-5 nedir, Cluster-5 nasıl bulaşır, Cluster-5 semptomları nelerdir? Cluster-5 hakkında detaylar haberimizde…

CLUSTER-5 VİRÜS NEDİR?

SARS- Cov-2'nin mutasyona uğramış hali olan "Cluster-5 virüsü" tespit edildi. ". DSÖ acil durumlar programının başkanı Mike Ryan, "Danimarka'dan vizondan korona virüs bulaşmış bir dizi kişi olduğunu ve virüste bazı genetik değişiklikler olduğu konusunda bilgi aldık. Danimarkalı yetkililer bu bulguların epidemiyolojik ve virolojik önemini araştırıyorlar" dedi.

CLUSTER-5 VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Vizonlarda rastlanan korona virüs türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının korona virüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği ancak daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı vurgulandı. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yaptığı basın toplantısında durumu çok ciddi olarak niteleyerek, mutasyona uğramış virüsün vücudun antikor oluşturma yeteneğini zayıflattığını ve Covid-19 için geliştirilmekte olan mevcut aşıları potansiyel olarak etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

CLUSTER-5 KAÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ?

Yetkililer insanlara geçebilen virüs nedeniyle 12 kişinin enfekte olduğunu açıkladı.