CNN aşı olmayan çalışanlarını işten çıkardı

CNN aşı olmayan çalışanlarını işten çıkardı
ABD'nin medya devi CNN, aşı olmadan ofise gelen 3 çalışanının işine son verdi. ABD'de Amazon, BlackRock gibi birçok dev firma, delta varyantı nedeniyle ofise dönüş tarihlerini ertelemeye başladı.

ABD''nin en büyük medya kuruluşlarından CNN tartışma yaratan bir uygulamaya imza attı. CNN, bir bilgi notu göndererek geçen hafta ofise aşı olmadan gelen 3 çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CNN Yönetim Kurulu Başkanı aşı konusunda sıfır tolerans politikası uyguladıklarını, ofise dönen ya da sahada diğer çalışanlarla temas kuracak çalışanların aşı olmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

KARAR TARTIŞMA YARATTI

Fakat CNN''nin 3 çalışının işten çıkarması tartışma yarattı. Podcast yayıncısı Todd Starnes,"CNN aşısız üç çalışanı kovuyor, ancak Zoom toplantısında kendini okşayan o adamı çalıştırıyor" derken, Gazeteci Mona Salama, "Yani CNN''in aşılanmama konusunda sıfır toleransı politikası var, ama Zoom çağrısında mastürbasyon yaparken yakalanan birini kovacak kadar yok" ifadelerini kullandı.

New Yorker dergisi yazarı ve CNN’in 25 yılı aşkın süredir hukuk danışmanlığını yürüten Jeffrey Toobin’in bir Zoom toplantısı sırasında mastürbasyon yaptığı iddia edildi. Bunun üzerine Toobin dergi yönetimi tarafından ücretsiz izne çıkarılmıştı.

Toobin "Kameram kapalı sanıyordum, çok utanç verici bir hata yaptım. Eşimden, ailemden, arkadaşlarımdan ve iş arkadaşlarımdan özür dilerim" açıklamasında bulunmuş, Toobin’in mastürbasyon yaptığı Zoom toplantısında, New Yorker çalışanlarıyla birlikte radyo kanalı WNYC’nin çalışanlarının da yer aldığı ifade edilişti. CNN ise Toobin’in kişisel sebeplerden ötürü bir süre izin istediğini belirten bir açıklama yapmıştı.

OFİSE DÖNÜŞLERİ ERTELENİYOR

ABD’de Amazon, BlackRock ve Wells Fargo gibi büyük şirketler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantının etkisiyle hızla artan vaka sayıları sonucu ofise dönüş tarihlerini erteleme kararı aldı.

Delta varyantının ABD''de de hızla yayılmasıyla şirketler de ofislere dönüş tarihlerini gözden geçirmeye başladı.

ABD''li e-ticaret devi Amazon''un ülkedeki kurumsal çalışanlarıyla paylaştığı bilgiye göre, daha önce 7 Eylül olarak duyurulan ofise dönüş tarihi 3 Ocak 2022''ye ertelendi.

Şirket, korona virüs salgını ile ilgili yerel koşulların yakından izlenmeye devam edildiğini aktardı.

ABD''nin büyük bankalarından Wells Fargo da çalışanlarının 4 Ekim''e kadar evden çalışacağını duyurdu. Banka daha önce çalışanlarının ofise dönüş tarihini 7 Eylül olarak açıklamıştı.

Varlık yönetim firması BlackRock ise delta varyantının ofise dönme konusunda endişe uyandırdığını belirterek, uzaktan çalışma uygulamasının 1 Ekim''e kadar uzatıldığını kaydetti.

ABD''de geçen hafta da Google''ın ana kuruluşu Alphabet, evden çalışma uygulamasının 18 Ekim''e kadar uzatılacağını açıklamıştı. Ayrıca Alphabet ve ABD''li bir diğer teknoloji şirketi Facebook çalışanları için aşı zorunluluğu getirmişti.

Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, ABD''de virüs bulaşanların sayısı 35 milyon 335 bin 990''a ulaşırken, son 24 saatte ölenlerin sayısı 486 artarak 614 bin 815''e ulaştı.

İlgili Haberler