CNN Türk spikerinin gafı Sivasspor'u çıldırttı: Hadsiz yayın için özür dileyin

CNN Türk spikerinin gafı Sivasspor'u çıldırttı: Hadsiz yayın için özür dileyin
CNN Türk'te spor haberlerini sunan spikerin gafı Süper Lig ekibi Sivasspor'u kızdırdı.

Editör: Hamza Özalkuş

Günün spor gelişmelerini ekrana yansıtılan gazete küpürlerinden okuyan spiker, "Çifte mutluluk yaşadık. Hem Filenin Sultanları hem de futbolda yüzümüz güldü. Süper Kanarya 1-0, Kara Kartal 2-0'la maçların galibi oldu" ifadelerini kullanınca Sivasspor'dan büyük tepki geldi.

Süper Lig'de Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 1-0'la mağlup ederken Beşiktaş, Sivasspor'u 2-0 yendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivasspor, "Hadsiz yayın için özür bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

CNN Türk kanalında, Sivasspor’umuzun ve ligimizin güzide kulüplerinden Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyeti rakiplerinin bir zaferi ve ülkemizin mutluluğu gibi lanse edildiği hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldık.

Sivas’ın ve Ankara’nın coğrafi ve tarihsel konumdan bir haber, binlerce yıllık tarihlerini görmezlikten gelen, Anadolu’nun iki güzide takımını tıpkı yabancı bir takıma karşı alınmış galibiyet gibi anlatan program yapımcılarını ve sunucusunu bu taraflı ve yanlı söylemlerinden dolayı nefretle kınıyoruz.

Bu hadsiz “Mutluluktan” dolayı ilgili kanal ve programın sunucusundan başta Sivasspor ve Ankaragücü camiaları olmak üzere bütün Anadolu kulüplerinden derhal özür dilemelerini bekliyoruz.

BU GAF RTÜK'E ŞİKAYET KONUSU OLDU
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sunucun gafı üzerine RTÜK’e şikayette bulunarak inceleme başlatılmasını talep etti.

Karasu; “CNNTürk yayınında Anadolu’nun iki güzide kulübü olan Sivasspor ve Ankaragücü’nün maçlarda aldıkları mağlubiyeti adeta “rakiplerinin bir zaferi” ve “ülkenin mutluluğu” gibi göstermesini Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet ettim” dedi.

ekran-alintisi.jpg