Lenin’in bin 400 heykelini yıkan Ukrayna'dan sürpriz hamle. CNN'in röportajında anlattılar

Lenin’in bin 400 heykelini yıkan Ukrayna'dan sürpriz hamle. CNN'in röportajında anlattılar
2013 yılından bugüne 1400'ten fazla Lenin heykellerini ya da büstlerini yıkan Ukrayna halkı ve askerleri, Rusya'nın işgalinin ardından Lenin'in sözlerini dile getirmeye başladı.

Ukrayna’nın doğusunda kötü koşullar altında, cephanesiz ve mühimmatsız savaşmak zorunda kalan Ukrayna askerlerinin kazan kaldırdığı videolar, sosyal medyada gündem oldu. Cephe hattından bildiren Batılı muhabirler, Ukrayna ordusunun çok kötü bir durumda olduğunu, Rus tanklarına karşı ellerinde hiçbir roketleri bulunmadığını açıkladı. Rusya’nın her 100 top atışına karşılık, Ukrayna ordusunun sadece 3 top atışı yapabildiği bildirildi.

Ukraynalı askerler, yaşadıkları sıkıntıları CNN muhabiri Neil Hauer’e anlattı.

“HEP FAKİRLER ÖLÜYOR”

CNN muhabiri Neil Hauer’e konuşan Ukrayna askerleri, cephede mühimmatlarının olmadığını, erzaklarının tükendiğini ve çok perişan bir durumda olduklarını ifade etti. Ukrayna askerleri, “Resmen kurban ediliyoruz” dedi.

Röportaj veren Ukrayna askerlerinden birisi, daha önce Ukrayna’nın bin 800 heykelini ve büstünü yıktığı Bolşevik devrimci ve Sovyetler Birliği’nin ilk lideri Vladimir İlyiç Lenin’in görüşlerini şu şekilde savundu: “Ukrayna''da sadece iki sınıf var. Zenginler ve fakirler. Biz alt sınıfız. Zenginler para içinde yüzerken bizler ölüme gönderiliyoruz.” 

Ukrayna askerleri, siperlerde ölümüne bekletildiklerini ve hiçbir umut olmayan durumlarda dahi geri çekilemediklerini ifade etti.

ÖNCE HEYKELİNİ YIKTILAR, ŞİMDİ ANDILAR

Ukrayna’da 2013’te meydana gelen Euromaidan ayaklanmasından sonra, mevcut hükümet yıkıldı ve yerine Avrupa Birliği yanlısı bir hükümet geçti.

Yeni hükümet, ilk iş olarak komünist partileri kapattı ve Lenin heykellerini yıktı. Sadece Vladimir İlyiç Lenin’e ait bin 800 heykelin ve büstün yıkıldığı ifade edildi.
 

İlgili Haberler