Çocuğa tecavüz ve AKP'nin sonu!

Çocuklara cinsel istismar suçuyla ilgili olarak AKP'nin gece yarısı bir önergeyle getirmek istediği değişiklik kimi koruyor; inceleyelim...

Önerge şöyle başlıyor:

"Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16.11.2016 tarihine kadar işlenen istismar suçundan, mağdurla faillin evlenmesi durumunda, ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir."

Yani baskıyla veya başka bir şekilde, daha önce tecavüz ettiği çocukla evlenen kişiye ödül veriliyor!

Çocuğa bir defa tecavüz edene ömür boyu tecavüz etme hakkı tanınmış oluyor!

Adalet Bakanı cezaevinde yatan 3-4 bin kişiden bahsediyor. Yani çocuğa tecavüz ettiği kesinleşmiş ve mahkûm edilmiş 3-4 bin kişi var!

Gerçi bunlar için küçük yaştaki kız çocuğu ile evlenmiş kişiler deniliyor ama, zaten 12-13 yaşında gelişimini tamamlamamış bir çocukla evlenmek, çocuğa tecavüz etmektir.

AKP işte bu durumu "bir defalığına" meşru kabul ettirmek istiyor!

***

Yine önergede, "Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur" deniliyor. Yani çocuk ayrılmak istese de adam "mahkeme kusuru bende bulursa tekrar cezaevine giderim" diye bırakmayacak!

Ayrıca "Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir" hükmü de getiriliyor!

Neresinden bakarsanız bakın, çocuğa tecavüzün meşrulaştırılması söz konusu! Hatta tecavüzcüye ve ona çocuk satana yasal koruma getiriliyor!  Çocuğu satan yakını ise ikinci bir satışa da razı olur! Alır parayı, mahkemede çocuğa kusurlu olduğunu söyleterek suçluyu kurtarır!

***

Hukuk normları suçluyu kurtarmak üzerine düzenlenmez Hukuk mağduru korumak için vardır! AKP iktidarının hukukçu milletvekilleri hatta Adalet Bakanı, böyle bir yasa değişikliğini hangi akla hizmet ederek kabul ettirmeye çalışıyor?

Hâkim Murat Aydın, ABC gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu düzenleme, evlenme yaşının yeniden düşürülmesine, 15'e, belki de daha aşağıya indirilmesine yol açacaktır. Erken yaşta evlendirilen kız çocukları için eğitim bir hayal olacaktır. Bu anlayış, çocuk istismarının kurumsallaşması sonucunu doğurur. Bu düzenleme toplum yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur" diyor. 

***

AKP iktidarı, "kişiye özel yasa çıkarmak" gibi bir huy edindi. Başkanlık sistemi konusundaki Anayasa değişikliği de kişiye özel bir uygulamadır. Mevcut Cumhurbaşkanı, Anayasa'ya uymadığı için hatta "İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir. Hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikâyet etmekten farksızdır" dediği ve fili durum yarattığı içir böyle bir değişiklik isteniyor!

***

Fiili durum, "yasada yer almayan, yasal olmayan, dayanağını hukuktan değil, dayatmadan alan" demektir!

Nasıl ki, çocuğa tecavüz edenler ödüllendiriliyorsa, Anayasa'ya tecavüz edenlere de yürütme yetkisi yanında yasama yetkisi yani "yasa koyma yetkisi" tanınmak isteniyor! Her durumda insan hak ve özgürlüklerine tecavüz edilmiş oluyor!

Yalnız çocuğa tecavüzü meşrulaştırmak, AKP'nin sonunu getirebilir! Çocuk hakkı, yetim hakkı böyle hesaplara gelmez! Çocuk, devletin koruması altından çıkarılıp tecavüzcüye emanet edilir mi?

Yazarın Diğer Yazıları