Çocuk doğum skandalına İYİ Parti'den çok sert tepki!

Çocuk doğum skandalına İYİ Parti'den çok sert tepki!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, İstanbul'da 115 çocuğun doğum yapması skandalıyla ilgili sert konuştu.

İYİ Parti Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal,  İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yaşanan çocuk doğum skandalına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

"Bir hastane de 5 aylık süreçte 115 çocuğun hamileliği hukuk kurallarına göre tutulmamış ve gerekli mercilere bildirilmemişse, diğer hastanelerde neler olmaktadır?" diyen Bal, "Tekraren soruyoruz bunun altında ne vardır? Neyin üstü örtülmektedir? Kim ve kimler korunmaktadır?" ifadelerini kullandı.

Dokuz yaşında kızların evlenebileceğini söyleyenlere bir yaptırım uygulanmadığına dikkat çeken Bal, "Hukukun işlediği, adaletin olduğu, siyasetin bir edep, terbiye ve kültür olarak değer bulduğu ülkelerde sorumlular derhal gereğini yapar.  Bu olay karşısında derhal sorumlu olanlar istifa etmelidir!" dedi. 

İşte Şenol Bal'ın o açıklaması: 

"DEVLETİN RESMİ KAYITLARINA İNANMIYORUZ"

Türkiye; İstanbul Küçük Çekmecede ’ki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üstü örtülen, gizlenmeye çalışılan ama duyarlı iki personelin dikkatiyle ortaya çıkarılan, 2017 yılının ilk 5 ayında, 115 çocuğun hamile olduğu, bu kız çocuklarından 77 ‘sinin 15 yaş üstü, 38 çocuğun 15 yaşın altında olduğu gazete manşetleriyle uyandı.

Bu iki vicdan sahibi personelin olayı bildirmesine rağmen, hastane yönetimi tarafından işlem yapılmadığı, ardından savcılığa başvurdukları ama İstanbul Valiliğinin görevini yapmayan sorumlu yöneticilere soruşturma izni vermediği ve bu iki duyarlı hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldığı hatta ne acıdır ki birinin iki kez görev yerinin değiştirildiği basında yer aldı. Bu durum çocuk istismarını teşviktir! Cinayettir! Suçtur! Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına utançtır! Devletin resmi kayıtlarına inanmıyoruz!

"NEYİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEKTEDİR?"

Sağlık Bakanı başta olmak üzere hükümeti, kayıt dışı, saklanan, örtülen bu çocuk istismarlarını açıklamaya davet ediyoruz! Saklamak kollamaktır, teşvik etmektir, çocuk istismarlarına cesaret vermektir ve suça ortak olmaktır. Tekraren soruyoruz bunun altında ne vardır? Neyin üstü örtülmektedir? Kim ve kimler korunmaktadır? Bir hastane de 5 aylık süreçte 115 çocuğun hamileliği hukuk kurallarına göre tutulmamış ve gerekli mercilere bildirilmemişse, diğer hastanelerde neler olmaktadır? Sayın Sağlık Bakanı, Türkiye 81 İl, hastane sayısı 2000’ lerin üzerinde, böyle olayların örtbas edildiği hastane ve yöneticiler var mıdır? Açıklayınız! Hukukun işlediği, adaletin olduğu, siyasetin bir edep, terbiye ve kültür olarak değer bulduğu ülkelerde sorumlular derhal gereğini yapar. Özellikle iktidarınız da, Türkiye bunları unutalı çok oldu. Bu olay karşısında derhal sorumlu olanlar istifa etmelidir!

"BU VEBAL ÜLKEYİ YÖNETENLERİNDİR"

Bu ülkemizin giderek artan bir sorunudur. Bu sorunun çözümü için yasalarda ki maddeler sorumlular için behemehâl uygulanmalı ve hukuki düzenlemeler gözden geçirilmelidir. Türkiye’yi yönetenleredir sözümüz. Çocuk gelin sayısı ve çocuk yaşta anne olan, çoğunlukla bebeklerini kaybeden, hatta kendi hayatlarını kaybeden bu yavrularımızın vebali sizin üzerinizdedir. Dokuz yaşında kızların evlenebileceğini söyleyen sapık zihniyetli kişilere bir yaptırım uygulamıyorsanız tabi ki bu vebal sizindir! Sizlere Türkiye olarak altında imzamız olan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında “18 yaşın altındaki her birey, çocuk olarak kabul edilir.” Maddesini ve Medeni kanundaki evlilik yaşını bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

"GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

İYİ Parti olarak bu konunun takipçisiyiz. İYİ Parti olarak; kadınlara ve çocuklarımıza yapılan istismarların, kadın cinayetlerinin, çocuklarımızın çeşitli vakıflarda taciz ve tecavüze uğramalarının ve çocukların evlendirilmelerinin önüne geçilebilmesi adına sizleri rahat bırakmayacağız! Tüm mensuplarımızla birlikte bu konuları gündemden düşürmeyeceğiz.

 

İlgili Haberler