Çocuklar tiyatroya doyacak

Çocuklar tiyatroya doyacak
Devlet Tiyatroları’nca 11’inci kez düzenlenen, “Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festival”i; dün başladı. Bu yıl da 24-29 Nisan arasında Ankara’da yapılan festivalle tiyatro sanatına katkıda bulunmak, kültürlerarası değişim ve gelişime hizmet etmek amaçlanıyor.

Binlerce kişinin izleyeceği festivalde; Bulgaristan, Fransa, Romanya, Dağıstan, Hırvatistan, İsviçre, Slovenya, Norveç, İtalya ve Hollanda’dan 12; ülkemizden de 14 topluluk katılıyor. Bu oyuncular; 9 sahnede, 84 kez izleyici karşısına çıkacak. 

10 yılda 201 oyun

Devlet Tiyatroları’ndan 9 oyunun sahneleneceği programda; 22 oyun küçük tiyatroseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bugüne dek 36 ülkeden 201 oyunun 612 kez sahneye konularak, 200 bini aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde; yine kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı eserler yer alıyor.

Görme engelliler için

Kurum; görme engelli çocuklara yönelik ’Okuma Tiyatrosu’projesiyle “Gergedanlar Ateş Etmez” i de festival kapsamında sahneliyor. Ankara DT sanatçılarının canlı olarak seslendirdiği oyunda; zaman zaman yağmur ve rüzgar efektleri de kullanılarak, okuma zenginleştiriliyor.