Comolli'den flaş açıklamalar

Comolli'den flaş açıklamalar
Fenerbahçe ile 3 yıllığına anlaşma yapan Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Fenerbahçe Dergisi'ne verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Comolli'nin röportajından satır başları:

"FENERBAHÇE, ÇOK BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR CAMİA"
"Liverpool'dan 2012 yılında ayrıldım ve bugüne kadar hiçbir takımda görev almadım. Bu süreçte çok fazla teklif aldım ancak o tekliflerin hiçbiri beni tam anlamıyla tatmin etmemişti. Buradan teklif geldiğinde de, gerçek anlamda hedeflerimle örtüşen projeler olduğunu gördüm ve çalışmaya geri dönmeye karar verdim. Bunun da ötesinde Başkanımız ile bir araya geldim ve onunla sohbet edip, onu yakından tanıma fırsatım oldu. Projelerinden çok etkilendim. Fenerbahçe, gerçek anlamda çok büyük ve güçlü bir camia."

"YÖNETİMLERİN ALTYAPIDA DEVAMLILIĞI SAĞLAMASI GEREKİR"
"Daha önce çalıştığım kulüplerde görevi kabul etme sebebim, kulüplerin altyapıya verdikleri önem ve altyapıya odaklanmaları oldu. Çünkü gelişmeyi ve büyümeyi etkileyen en önemli şey, altyapıyı destekleyen yönetimlere sahip olmaktır. Yönetimlerin altyapıda devamlılığı sağlaması gerekir. Dolayısıyla yönetim kurulunun rolü bu anlamda çok önemlidir. Aynı şekilde A takım hocasının da altyapı takımlarının hocalarıyla diyalog halinde olması şart. Bu, altyapı oyuncularının gelişimi için çok ama çok önemli."

"MANCHESTER UNITED'IN A TAKIM İÇİN DÜNYA ÇAPINDA 50 TANE SCOUTI VAR"
"Açıkçası Türkiye'deki scouting sistemi ile ilgili bir değerlendirme yapmam doğru olmayabilir ama Fenerbahçe için kesinlikle söylemem gereken şey, geliştirilmesi gerektiği. Dünyada bazı takımlar var ve sadece scouting sistemi için 10 milyon Euro harcayabiliyorlar. Örneğin, Manchester United'in sadece A takım için dünya çapında 50 tane scoutu var. Oralarda bu rakamlara harcama olarak değil, yatırım olarak bakıyorlar. Kuşkusuz böyle olunca da meyvelerini alıyorlar."