Çorum Savcısı Seçen’e yurt dışına çıkış yasağı

Çorum Savcısı Seçen’e yurt dışına çıkış yasağı
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından Seçen hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması talep edildi. Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Seçen’e yurt dışına çıkış yasağı koydu. Seçen, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 77. maddesinde “hakkında soruşturma yapılan hâkim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği” hükmündeki “yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği” gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Kendisi kumpas sürecinde görev aldı. Bunun hukuki hesabını Türk yargısına verecek” diye konuştu.  

Karalama kampanyası

İstanbul’daki Askeri Casusluk Davası’nda yargılanan emekli Yarbay Tamer Karslıoğlu da yaptığı açıklamada, “Fikret Seçen bence bir piyon. İddianame hazırlayanlardan biri” dedi. Balyoz Davası’nda yargılanan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ise o dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık ve hukuksuz sürecinin yaşandığını, bunda da başrolü oynayan kişilerin Zekeriya Öz ve Fikret Seçen olduğunusöyledi. (AA)