MHP'li Baki Ersoy TÜİK'in rakamlarını yalanladı, disipline verildi. Çözecek olan yine Cumhur İttifakı dedi, yine de yaranamadı

MHP'li Baki Ersoy TÜİK'in rakamlarını yalanladı, disipline verildi. Çözecek olan yine Cumhur İttifakı dedi, yine de yaranamadı
Zamları gündeme getirdiği için partisi tarafından disipline sevk edilen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’u çözüm için Cumhur İttifakı’nı işaret etmesi de kurtaramadı.

Katıldığı bir televizyon programında zamları eleştiren MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, parti yönetimi tarafından “parti politikalarına aykırı” açıklama yaptığı gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

"ÇÖZECEK OLAN YİNE CUMHUR İTTİFAKI" DEDİ

Mustafa Baki Ersoy, Kayseri''de katıldığı bir televizyon programında, TÜİK''in açıkladığı rakamların gerçekle uyuşmadığını işaret edip hayat pahalılığından yakınarak, zamların milletin belini büktüğünü ve görmezden gelinemeyeceğini ifade etmişti:

"Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz.”

Ersoy, çözüm adresi olarak da partisinin de içinde yer aldığı "Cumhur İttifakı"nı göstermişti:

"Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum. Bunlar var, ama bunu çözecek olan yine Cumhur İttifakı."

MHP''li Ersoy, daha önce de AKP’li Belediye Başkanlarını hedef alarak "oturdukları makamları bize borçlular" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler