Çözüm süreci "yeniden" mi?

Aşağıdaki satırlar 14 Mayıs 2018 günü, AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinde yayınlandı. Yazarı: 2007'den 2015'e kadar Tayyip Erdoğan'ın metin yazarlığını da yapan AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal.

***

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler konusunda AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın niyetlerini, ideallerini, politikalarını çok çok iyi biliyoruz. AK Parti kurulurken meselenin çerçevesi çizildi ve AK Parti, tüm baskılara, engellemelere rağmen Kürt meselesinin çözümü için samimi mücadele verdi.

(...) Çözüm Süreci, iyi niyetle başlamış olmakla birlikte, PKK'nın, HDP'nin ve FETÖ'nün sabotajlarıyla, istismarlarıyla farklı niyetlere evrilecekken sona erdirildi.

15 Temmuz sonrası yeni süreçte, Kürtlerin meselesini çözme girişimlerini sabote edecek ya da istismar edecek artık ne FETÖ var, ne PKK var, ne Batı'dan pohpohlanan bir HDP, ne de bütün bunların eliyle manipülasyon yapacak merkezler var.

(...) Devletin kaba propaganda diliyle değil; artık açık, cesur, samimi, tarafsız şekilde Kürtleri, Kürt meselesini ve terör meselesini konuşma zamanı.

24 Haziran, Kürt meselesi bakımından tarihi bir dönüm noktası olacak..."

***

Ünal'ın "iyi niyetle başladı" dediği "çözüm süreci"nin başlangıcında, en başında, sonradan MİT Müsteşarı atanacak olan Hakan Fidan ve MİT görevlilerinin Oslo'da PKK'lılarla masaya oturmaları var...

Bizzat dönemin Başbakanı tarafından ilan edilen "İmralı/Öcalan müzakereleri" var...

Habur rezaleti var...

Bu durumda...

Köprü geçene kadar, sanki iktidar PKK'yla muhatap olmadan hal yoluna gitmiş de bunu PKK sabote etmiş gibi bir algı yaratıp, köprüyü geçtikten sona "masa" mı kuracaksınız yine onlara?

"Cumhur İttifakı"nın "milliyetçi" ortağı ne diyor acaba bütün bu yazılanlara...

***

Yerli ve dindar PKK(!)

Ünal'ın yazısında bir cümle çok dikkatimi çekti:

"Artık PKK'nın dine yaklaşımını konuşma zamanı..."

Tek sorun PKK'nın yeterince dindar olmaması çünkü!!!

"Seküler PKK"nın yerine -ki feodaliteden beslenen, "özerkliğin" yolunu "Medine Şurası" ilhamıyla döşemeye çalışan PKK'yı seküler saymak da ayrı bir garabet aslında- "Kürt-İslam sentezi"yle yoğrulmuş yeni bir yapılanmayı ikame etme hazırlıkları mı var acaba? Misal HÜDA-PAR bu "açılımın" ne tarafında?

***

"Genel af" Beştepe'nin gündemi değil miydi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, "Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve "her vatandaşı" suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim" yazdığında tarih 2 Mayıs 2018'di.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?" diye sorduğunda ise 12 Mayıs 2018.

Yani Bahçeli "afla taltif etmek niye akıllara gelmez" dediğinde iktidardakilerin çoktan aklına gelmişti aslında!

"Balık hafızası"nı da aşan toplumsal zihin sorunsalımıza güvenerek "Bahçeli'nin gündeme getirdiği/teklif ettiği af" diyorsunuz ya;

Yemiyoruz...

Ortalık buram buram tiyatro kokuyor ya;

Onun da kokusu çıkar yakında!

***

Parti Genel Merkezi'nden devlet yönetmek

"Merkez Bankası Başkanı, Cumhurbaşkanı'yla görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gitti" cümlesinin yarattığı rahatsızlıktan kurtulabilmek ve "Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı'yla görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gitti", "Öğrenciler Cumhurbaşkanı'nı AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti", "Cumhurbaşkanı, yüksek yargı mensuplarını görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne çağırdı" benzeri yeni rahatsız edici ifadeler duymamak, "devlet"i "parti devlet"i olmaktan kurtarabilmek için tek atımlık barutunuz var:

24 Haziran'da kullanacağınız oy!

***

SORU-YORUM

"Dolar"ın toplantıyla (bürokratlara ayar vererek) düşürüldüğü nerede görülmüş?

***

Atatürk'ü anlayın diye...

Samsun Valiliği, 19 Mayıs'ta düzenlenecek geleneksel fener alayına izin vermemiş...

 Atatürk'ün Samsun'a çıkarken içinde bulunduğu koşulları daha iyi anlayalım istediler herhalde!

***

Yas başka iş başka

Filistin için resmi yas ilan eden, dualar, tekbirler Allah ne verdiyse gözyaşları sel olup giden iktidarımız, CHP'nin, İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal edelim önerisini reddetmiş.

Demek ki iş başka, yas başka!

Yazarın Diğer Yazıları