Credit Suisse doların kaç TL olacağını açıkladı

Credit Suisse doların kaç TL olacağını açıkladı
İsviçre'nin köklü bankası Credit Suisse, dolar/TL için bir takım öngörülerde bulundu. Ünlü banka, Türkiye'yi ekonomik anlamda nasıl bir sürecin beklediğini anlattı.

Webtekno''da yer alan habere göre; Türk lirasının dolar kuru karşısında yaşadığı olağanüstü değer kaybı, yalnızca Türkiye''nin değil pek çok ülkenin gündemine oturdu. İsviçre''nin köklü bankası Credit Suisse, dolar/TL öngörüsünü güncelledi.

FAİZ ARTIRIMI GELMEZSE 14''E ÇIKACAK

Credit Suisse uzmanlarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''ndan (TCMB) faiz artırım kararı gelmezse, kurdaki yükseliş 14''e kadar çıkacak. Yani 1 dolar satın almak isteyen bir vatandaşın en az 14 TL ödeme yapması gerekecek.

FAİZ ARTIRIMI YAPILIRSA 11 CİVARINDA KALACAK

Credit Suisse analistleri, TCMB''nin beklenenin aksine faiz artırımı yapması durumunda, dolar/TL paritesinin 11 civarına düşeceğini düşünüyorlar.

Credit Suisse ekonomistleri dolar/TL''nin istikrar kazanması için faizin son manşet enflasyonla aynı seviyeye gelmesi, başka deyişle 500 baz puan artması gerektiğine işaret etti. Credit Suisse, kurdaki istikrar için TCMB''nin 10 puanlık agresif bir faiz artışına ihtiyaç duyabileceğini de öngördü.

İlgili Haberler