Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu kayıt almaya başladı

Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu kayıt almaya başladı
Adana, Çukurova Belediyesi’nin hizmete açtığı Atatürk Öğrenci Yurdu, yüz yüze eğitim kararıyla birlikte hizmet vermeye başlıyor.

Erol SAYLAN - Yeniçağ Gazetesi, Adana/Çukurova Temsilcisi

28 Kasım 2020 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açılan Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu, Pandemi yasakları dolayısıyla hizmet verememişti. YÖK’ün 2021-2022 döneminde yüz yüze eğitim kararı almasıyla birlikte kapılarını öğrencilere açtı.

Soner Çetin’in önemli vaatlerinden birisi olan bilinen Atatürk Öğrenci Yurdu, yarısı kız yarısı erkek olmak üzere 530 öğrenci kapasiteli olarak tasarlanmış ve yapımı tamamlanmıştı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, üniversite öğrencilerinin en büyük sorununun barınma olduğunu belirterek, “Biz de bu bilinçten hareketle Adana’ya bir öğrenci yurdu kazandırmak istedik. Üniversite öğrencilerinin güvenle kalabilecekleri, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda barınabilecekleri yurt projemizi sonunda hayata geçirdik” dedi.

Ailelerin gönül rahatlığı içinde çocuklarını Adana’ya üniversite eğitimi için gönderebileceklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Yurdumuzu geçen yıl açtık ama pandemi yasakları nedeniyle hizmete giremedi. Şimdi yüz yüze eğitim kararı alındı. Doğru da yapıldı. Atatürk Öğrenci Yurdu Adana’da okuyacak öğrencilerimize en iyi hizmeti sunacaktır” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ
Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Yurdu, bünyesinde 1, 2 ve 4 kişilik yatak odalarının yanı sıra mutfak, banyo ve ders çalışma bölümleri ayrıca kafeterya, yemekhane ve kütüphane de bulunduruyor.

Adana’daki üniversiteleri kazanan öğreniciler, Çukurova Belediyesi’ne telefonla ulaşarak ön kayıt yaptırabilecekler.