Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Talabani’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Talabani’yi ziyaret etti
Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Süleymaniye’de Celal Talabani ile görüştü. Çevik, Talabani’ye “Barış için atmosferini oluşturmak için size ihtiyacımız var” dedi.

Süleymaniye’ye ziyarette bulunan İlnur Çevik, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’yi ofisinde ziyaret etti.

KYB medyasında yer alan habere göre dün Süleymaniye’ye gelen Çevik, Talabani’ye Erdoğan’ın selamlarını ileterek, Erdoğan’ın Talabani’nin sağlık durumunu yakından takip ettiğini söyledi.

Çevik görüşmede, “Doğrusu Sayın Talabani’nin, Irak ve Türkiye arasında sorunların çözümü, barış atmosferinin oluşturulması ve sağlam bir zeminin oluşturulması tecrübelerinden çok faydalandım. Bu yüzden Sayın Talabani’nin yokluğu hissedilmektedir” şeklinde konuştu.

Çevik, Talabani’nin büyük ve etkili bir diplomat olduğunu söylediği ve bölge siyasetindeki rolüne vurgu yaptığı aktarıldı.

Talabani’nin de ziyaretinden dolayı Çevik’e teşekkür ettiği ifade edildi.

Görüşmede Irak’ın Bükreş Büyükelçisi Hüseyin Sincari de hazır bulundu.

TALABANİ-ÖCALAN DOSTLUĞU

Barzani ile birlikte yıllardır Türkiye’nin dış politikasında sorun oluşturan Talabani, PKK’nın en büyük saldırılarını yaptığı 1990’lı yıllarda Abdullah Öcalan ile yakın bir ilişki içerisindeydi. Öcalan, 1999’da Kenya’da yakalanana kadar bu yakın ilişkiler sürdürülmüştü. PKK’nın sözde silah bıraktığı 1993 yılında Talabani ile Öcalan’ın el ele pozu hafızalara kazınmıştı.

İlgili Haberler