Cumhurbaşkanı Erdoğan bozkurt işareti yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bozkurt işareti yaptı
Mersin'deki AKP İl Kongresi öncesi halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bozkurt" işareti yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Mersin İl kongresi öncesinde halka seslendi.

Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtip, "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" dediği sırada 'bozkurt' işareti yaptı.

Erdoğan, Afrin harekatıyla ilgili olarak, "İlerleyişimiz devam ediyor, sınırımızda terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz, güvenlik güçlerimiz gereğini yapıyor" ifadelerini kullandı.

"BEN EŞREF-İ MAHLUK OLANLARLA DOLAŞIYORUM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2011'de yaptığı bir konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşref-i mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Hayvan dinimizde kutsaldır ama insanı onunla tehdit yakışmaz" ifadelerini kullanmıştı.
 

bozkur_3385-001.jpg

ERDOĞAN'A BOZKURT SELAMI YAPINCA GÖZALTINA ALINMIŞTI

MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, Erdoğan'ın seçim otobüsü geçerken bozkurt işareti yapınca Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından 'Cumhurbaşkanı'na işaretle ve sözlü olarak hakaret ettiği' iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Olayın ardından Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürülen Kayıhan, ifadesinin ardından sabah Cumhuriyet Savcılığı'na mevcutlu çıkarılmak üzere serbest bırakılmıştı.

BİNALİ YILDIRIM DA BOZKURT YAPMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım da, 16 Nisan referandumu döneminde gerçekleşen AKP grup toplantısında bozkurt işareti yapmıştı.

Toplantı çıkışında gazetecilerin bu işarete ilişkin sorusunu yanıtlayan Yıldırım'ın, "Engelliler için işaret dili var ya onu kullandım” şeklindeki cevabı büyük tepki toplamıştı.

boz-003.jpg

İlgili Haberler