Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya ekonomilerinde İlk ona girmeye hiç bu kadar yakın olmadık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya ekonomilerinde İlk ona girmeye hiç bu kadar yakın olmadık!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri’nde konuştu... Vatandaşlar ekonomik krizle boğuşurken; Erdoğan'ın 'Dünya ekonomilerinde İlk on ekonomiye girmeye hiç olmadığımız kadar yakınız' sözleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Araştırmalarıyla ülkemize yön veren bütün bilim insanlarımıza bütün milletim adına teşekkür ederim. Bu yıl 66 bilim insanımız TÜBİTAK ödülüne layık görüldü. 3 bilim adamımıza TÜBA ödülü vereceğiz.

-Ödül alanların 21''inin kadın olması bizim için gurur vesilesidir. Bilim camiasına hayırlı olmasını diliyor, ödül alanları tebrik ediyorum.

Yapmamız gereken üretmek

-Bugün bilimde atılan adımlar doğu medeniyetlerinde atılmıştır. Batı fende, bilimde ilerlemiş, bizim geride kalmamızda zulümlerin ve kendi eksiklerimizin payı vardır. Yapmamız gereken üretmek.

-TEKNOFEST''te gençlerimiz bilimde önde olan isimlerden olmak adına yarışıyorlar. 

Yabancı demek hoşuma gitmiyor

-127 öncü bilim insanımızın çalışmalarını ülkemize getirdik. Yabancı demek hoşuma gitmiyor. Küresel bazda hocalarımız var.

-İnşallah daha fazla bilim insanını ülkemizin beşeri faaliyetlerine katacağız. Bilim insanlarına destek olmak hepimizin boynunun borcudur. Aziz Sancar hocamız adına verilecek bursu daha önce duyurmuştuk. 2022 Ocak ayında başlatıyoruz. Sancar hocamız bizzat seçecek.

-Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına yeni bir burs programı başlatıyoruz.

- Üniversitelerimizin istediğimiz seviyede olmadığını biliyoruz. Her yıl 2 bin 300 öğrenciye başarı bursu veriyoruz. Temel araştırma çalışmalarına ivme kazandırmak istiyoruz. 

Bizi izlemeye devam edin

-Üniversitelerimizde tematik araştırma merkezlerini destekliyoruz.

-Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki ''Bizi izlemeye devam edin''.Çalışmaya devam edeceğiz.

-Parmakla gösterilen ülkelerden olmak için süratle çalışıyoruz.

-Koronavirüs salgınında oluşan olumsuzlukları bu yıl pozitif yönde tamamladık. Dünya ekonomilerinde İlk on ekonomiye girmek için hiç olmadığımız kadar yakınız. 

-Ülkemizi nasıl güçlü bir demokrasiye ve ekonomiye kazandırdıysak bunu başarmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler