Cumhurbaşkanı Erdoğan. 'Savunma sanayiinde yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan. 'Savunma sanayiinde yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi AKP'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği mitinge katıldı. Zafer meydanında düzenlenen mitingte gündeme dair konuşmalar gerçekleştiren Erdoğan, savunma sanayisinde yeni müjdeler verileceğini duyurdu

Yerel seçimlerin yaklaşması ile partilerin sahadaki kıyasıya mücadelesi de hız kazanarak devam ediyor. Bugün AKP’nim Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’nin DEM parti ile olan ilişkisi üzerinden CHP’ye yüklenirken, seçimde yarışacak olan adaylarının kuşatıcı ve vizyoner olduklarını öne sürdü.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"TÜM SEÇİMLERDE DESTEĞİNİZİ HEP YANIMIZDA HİSSETTİK"

Şahsım ve Cumhur İttifakı adına Afyonkarahisar'a teşekkür borcumuz var. Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde yüzde 64 gibi rekor bir oyla destek olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Biz partimizi kurarak Afyonkarahisar'dan yola çıktık. Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde desteğinizi hep yanımızda hissettik. Siz bizi yalnız bırakmadınız. Demokrasimizi vesayetçilere karşı birlikte koruduk. Terör örgütlerinin başını sizlerle birlikte ezdik.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN BAŞLADIĞINI DA TÜM DÜNYAYA MÜJDELİYORUZ"

Şimdi önümüzde 31 Mart'ta yerel seçimler var. 38 gün sonra bir kez daha sandık başına gideceğiz. Tıpkı 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi çok kritik seçimlerde tercihimizi kullanacağız. Milli mücadeleyi nasıl Cumhuriyetimizle taçlandırdıysak birer yıl arayla yapılan seçimlerle Türkiye Yüzyılı'nın başladığını da tüm dünyaya müjdeliyoruz.

'VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMININ HAYATINA DOKUNAN HİZMETLER YAPACAĞIZ'

Geçtiğimiz 21 yılda kalkınma adımlarıyla Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrı sadece yükselişin değil, ülkemizi ve milletimizi zirvede, hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacaktır. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü gerçek belediyecilikle yapalım.

Vatandaşlarımızın tamamının hayatına dokunan hizmetler bizim vazgeçilmezlerimiz olacaktır. Şehirlerimizi çevreye ve tabiata duyarlı, estetikle, tarihi, kültürel doğal zenginliklerle kurulmuş şekilde geliştireceğiz.

"DERS ALMAK YERİNE BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN UZANTILARIYLA DEM'LENMEYİ TERCİH ETTİLER"

Muhalefet dün baş tacı ettiklerini bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar. Şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek tek bir önerileri bile yok. Belediye başkan adaylarını yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse, kimi emrederse vatandaşımızın karşısına onu çıkarıyorlar. Allah bunlara akıl, fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin.

Adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştıranlardan ne ülkeye ne de partilerine hayır gelir. Kandil'de siyaset yapanlarla iş tuttular. Ders almak yerine bölücü örgütün uzantılarıyla DEM'lenmeyi tercih ettiler. Milletin sandıkta verdiği mesajı okumayanlar milletin tokadını yemekten kurtulamayacaklar. Biz de hakikatleri insanımıza anlatmaktan geri durmayacağız.

"ADAYLARIMIZIN KUŞATICI, KUCAKLAYICI, VİZYONER OLMASINA DİKKAT ETTİK"

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak muhalefetin içler acısı haline bakarak rehavete kapılmıyoruz. Bu tablo bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Onların da sesine kulak vermeye, beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz.

Vatandaşlarımız adayları değerlendirirken şehrine, kendi hayatına ne gibi bir katkısı olacağının hesabını yapar. Başkan adaylarımızı tespit ederken de böyle hareket ettik. Adaylarımızın kuşatıcı, kucaklayıcı, vizyoner olmasına dikkat ettik.

"ÜLKEMİZİN DE ŞEHİRLERİMİZİN DE KAYBEDECEK TEK BİR GÜNÜ YOK"

Milletimizin karşısına çıkan adaylardan bazıları öyle ölçüsüz vaatlerde kendisini göstermeye çalışıyor ki insan şaşıp kalıyor. Belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. İhtiyaçlar, imkanlar bellidir, hepsini bir araya getirir hizmet planlamasını yaparsınız.

Her konuda atıp tutanları kendi haline bırakın. Belediyecilik hesap kitap işidir. Siz sandıktan şehrinize aşkla hizmete edecek adayları çıkarmaya bakın. Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yok. Partimizi kurduğumuzda hangi heyecanla yola çıktıysak bugün de aynı heyecanlayız.

"SAVUNMA SANAYİİNDE MİLLETİMİZE YENİ MÜJDELER VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli Muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. İnsansız uçakları , AKINCI'yı yaptık mı? Kızılelma var ya F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. KAAN aynı F-16 gibi.

Böylece Türkiye kendi 5'inci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? "Yapamazlar..." Bu özgüven fukaralarına, "Parçası kalorifer peteğine benziyor" diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren 'KAAN' projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz.

"ESER VE HİZMET YARIŞINDA KİMSE BİZİMLE BOY ÖLÇÜŞEMEZ"

Şehrimize yaptığımız yatırımlar anlatmakla bitmiyor. Biz de milletimizin gönlünde eserlerimizle, hizmetlerimizle hoş bir sada bırakmak için çalışıyoruz, çalışacağız.

Eser ve hizmet yarışında kimse bizimle boy ölçüşemez. Yeni yatırımlarla geliştirmeyi, güncellemeyi sürdüreceğiz. Adaylarımıza çok güçlü destek vereceğinize inanıyorum.