Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Erdoğan: 2023 zaferini buradan ilan ediyorum

Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Erdoğan: 2023 zaferini buradan ilan ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni''nde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Millet Bahçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hekimbaşı Millet Bahçemizin özelliği de gürültü kirliliğini önlemek için 5735 metrekare gürültü bariyeriyle donatılmış olmasıdır. Fatih Sultan Mehmet Han''ın emaneti bu güzel şehre yeni eserler kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Görüntüsü sefil, İnsanı mutsuz İstanbul''u küresel bir merkez haline getirmeyi başardık." dedi.

"Bugüne kadar 81 ilimizde 66 milyon metrekare alan sahip 404 millet bahçesini projelendirdik, bunlardan 11''ini tamamlayarak hizmete sunduk" diyen Erdoğan, "Atatürk Havalimanı''nda oluşturacağımız Millet Bahçesi, dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak. 2023’ten cumhur ittifakı olarak büyük bir zaferle çıkacağız. SİHA’larımızla İHA’larımızla her yer de varız." diye konuştu. 

"BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Erdoğan, "İstanbul''un maddi ve manevi zenginliğini hedef alan her saldırıyı da failleriyle birlikte yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur. Vesayetin ayak oyunlarından terör örgütlerinin saldırılarına kadar nice engeli aşarak ülkemizi hak ettiği yere getirmek için çalıştık." şeklinde konuştu. 

"2023 ZAFERİNE YÜRÜYORUZ"

Erdoğan açıklamalarında "Çeyrek asrı aşkın bir süredir İstanbul''un her köşesini, sokağını, mahallesini, ilçesini altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla donattık ve donatıyoruz. İstanbul''a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman bu Ümraniye''nin hali neydi? Ama göreve geldik, işte Ümraniye bu hale geldi. Sizlerin desteği olmamış olsaydı biz bugün buralara gelemezdik.  1999 depremi, bölgemizdeki şehirlerin tamamıyla birlikte İstanbul''un da zaaflarını ortaya serdi ve önceliklerini değiştirdi. Şehrin yapı stokunun hızla değiştirilmesi gerektiği ortaya çıktı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını 81 ile yaydık kısa sürede. " ifadelerini kullandı. 

"Hanımlar çok diri, çok canlı. Ben inanıyorum ki bu hanım kardeşlerimizle birlikte 2023''ün zaferini buradan ilan ediyoruz. Gençlerle inanıyorum ki buradan ilan ediyoruz. Ana kademe ile hep birlikte buradan zafere yürüyoruz."

 

İlgili Haberler