Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cizre açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cizre açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir. Fırat Kalkanı Operasyonunun gerçekleştiği sırada bu saldırının yapılması manidardır." dedi.

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı  mesajda, siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihine damga vuran  Malazgirt Zaferi'nin, farklı inanç, dil, köken ve kültürlerin barış ve hoşgörü  içinde yaşadığı bir medeniyetin ilk adımı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan, adaletli  ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Sultan Alparslan'ın, asırlar  boyunca sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün  temellerini attığını ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün bizleri güçlü kılan, önümüze çıkan her zorlukla mücadele  azmimizi artıran, farklılıklarımıza rağmen bir bütün olmamızı sağlayan  kararlılık, 1071’de sergilenen kararlılık ve o güne hakim olan şuurun bugüne  yansımasıdır. Aziz milletimiz asırlar sonra aynı azim ve kararlılıkla vatan  topraklarına sahip çıkmakta, art niyetli tüm girişimlere birlik ve beraberlik  içinde karşı koymakta, gelecek nesillere daha gelişmiş ve aydınlık yarınlar  bırakmak için çalışmayı sürdürmektedir. "

"Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların  üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı  verecektir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle tamamladı:

" Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde, büyük komutan  Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm  vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."