Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Taliban mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Taliban mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamada; "Afganistan, halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Burada Taliban'ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı''nın 47''nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''ne (KKTC) hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi''nde basın toplantısı düzenledi.

"İŞGAL HAREKETİ DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabil Havaalanı''nın güvenliğinin üstlenmesi konusunda Taliban''dan gelen açıklamalarla ilgili olarak "Taliban kendileri açısından bir açıklama yaptılar. Afganistan, halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Burada Taliban''ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değil" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Taliban''ın açıklamalarında "Türkiye''yi istemiyoruz" gibi bir ifade yok. Kendilerine göre bazı açıklamalar yapıyorlar. Ve bize yönelik bazı yaklaşımları var. Bu adımları atarken bizim Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Bu planlarımızın gereğini yerine getiriyoruz. Gerek dışişleri nezdinde gerek şahsım olarak bu adımları atıp ne gibi görüşmeler yapacağız bunlarla nereye ulaşacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz. Taliban’ın yaklaşımı bir Müslümanın bir başka Müslüman’a yaklaşımı değildir.

Burada Taliban''ın adeta bir işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Biz buradan Taliban''a sesleniyoruz. Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım. Bir an önce böylece Afganistan''da barışın egemen olduğunu göstermemiz lazım."

İlgili Haberler