Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeleri Çankaya Köşkü'nü kullanacak

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeleri Çankaya Köşkü'nü kullanacak
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Politika Kurulları üyelerinin Çankaya Köşkü'nün kullanacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan politika kurulları, atanan isimler ve maaşlarıyla dikkat çekmişti. 9 Politika Kurulu’ndaki toplam 76 ismin 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Çankaya Köşkü’nde çalışacağı belirtildi. 

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Türkiye Cunmhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk döneminde yaptırılan ve ondan sonraki cumhurbaşkanlarınca kullanılan tarihi Çankaya Köşkü, yeni sistemde oluşturulan kurullarda görevli Mehmet Ali Yalçındağ, Yiğit Bulut, Adnan Tanrıverdi, Burhan Kuzu, Mustafa Akış, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay gibi isimler tarafından kullanılacak.

Kurullar Erdoğan’ın alacağı kararlara ve oluşturacağı politikalar öneriler geliştirmekle görevlendirildi. Kurullara ayrıca Cumhurbaşkanı’na bağlı olarak çalışan 16 bakanlığın uygulamalarını izlemek ve Cumhurbaşkanı’na bununla ilgili rapor sunmak görevi de verildi. 

Birçoğunu zaten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarının oluşturduğu kurul üyeleri Çankaya Köşkü’nde görev yapacak. Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantılar hariç çalışmalarını Çankaya Köşkü’nde yürütecek.

İlgili Haberler