CumhurEŞbaşkanı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini "Parkasız Deniz Gezmiş" diyen tanımlayan Şeytan Rıdvan'ın bu sözlerini günlerdir değerlendirmedi.

Erdoğan'ın da Rıdvan gibi futbolcu kökenli olduğunu bildiğimizden CumhurEŞbaşkanı sözümüzü futbol maçı anlatır gibi yorumlayalım ki taraflar da taraftarlar da net şekilde anlasınlar.

16 Nisan referandumunda "Başkanlık" golünü atması için AKP'nin santrforu Erdoğan'a Cumhuriyet tarihimizin en önemli asistini "verdiği pas" ile yapan MHP takımının kaptanı Devlet Bahçeli oldu.

Kaptan Erdoğan'ın AKP'si ile kaptan Bahçeli'nin MHP'si 94 yıldır başarı ile uygulanan demokratik parlamenter rejim yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini 16 Nisan karşılaşmasında taraftarlarının desteği ile 51'e 49 kıl payı kazandılar.

Ancak hakem Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 51'e 49 olarak ilan ettiği karşılaşma sonucunun kanuna aykırı hakem hatası sonucu ortaya çıktığını savunan CHP takımı tahkime giderek Danıştay'a başvurdu.

CHP takımının kaptanı Kemal Kılıçdaroğlu, "16 Nisan'ın galibi biziz ama hakem YSK maç başlamasından sonra kanun hükmünü çiğneyerek attığımız golleri skora yansıtmadı" diye basın açıklaması yaptı.

CHP takımının hukukçuları kural hatası nedeniyle Tahkim'e yani Danıştay'a başvuru hazırlarken hem AKP'nin kaptanı hem de Federasyon Başkanı görevlerini sürdüren Erdoğan, kalecisi Adalet Bakanı Bozdağ ve atadıkları Danıştay'ın Başkanı Zerrin Güngör hatalı hakem kararının Danıştay tarafından incelenemeyeceğini iddia ettiler.

Halbuki Cem Uzan'ın kaptanlığını yaptığı Genç Parti 2002 yılında kardeş takımı Star TV'nin hakem YSK tarafından 5 gün kapatılarak yayından men edilmesi kararını Danıştay'a taşımıştı. Danıştay 13. Dairesi Esas: 2005/579 Karar: 2005/993 numaraları ile YSK kararını iptal etmesini sağlamıştı.

CHP takımının savunmacısı avukat Atila Kart 29 Nisan 2017 tarihinde yani 16 Nisan karşılaşmasından 13 gün sonra yazdığım ve Danıştay kararını da eklediğim yazıdaki Danıştay kararını benden almasına rağmen ne yazık ki Danıştay'a yaptığı başvuruya içtihat sayılacak bu kararı savunmasına eklememiş.

Danıştay ise CHP takımının savunmacısının bu hatasını affetmedi ve başvuruyu reddederek hakem hatalı 16 Nisan karşılaşmasını hukuku yok sayarak tescil etti.

CHP takımın eski oyuncusu Atila Kart AİHM'e yaptığı başvuruya da benim açıkladığım Danıştay kararını eklememiş ki o başvuru da reddedildi.

16 Nisan karşılaşmasının rövanşı 3 Kasım 2019'da oynanacak.

Şimdi sıra AKP'nin forveti Şeytan Rıdvan'a geldi.

AKP takımının Erdoğan ile birlikte çift santrforu olan Şeytan Rıdvan kaptanı Erdoğan'ı, "Parkasız Deniz Gezmiş" olarak adlandırdı.

Dönemin devrimci takımının kaptanı o Deniz Gezmiş ki AKP takımı ve tüm sağ takımlar tarafından "aforoz edilen" ve vicdanları sızlatacak şekilde idam edilen bir genç sporcu idi.

Taraftarlar AKP kaptanı Erdoğan'dan açıklama beklerken MHP'nin kaptanı Bahçeli topa girerek Şeytan Rıdvan'a, "Sahadaki şeytanlığı siyasete taşımasın. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na parkasız Deniz Gezmiş ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanı'na yakışır ne de Cumhurbaşkanlığı'na yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristi ile özdeş kabul edilemez" diye hakaretler yağdırdı.

AKP takımı ile 2019'daki rövanşa tek takım olarak yani AKMHP olarak çıkmak isteyen MHP takımının kaptanı Bahçeli bu açıklaması ile CumhurEŞbaşkanı unvanını da hakketti.

Elbette taraftar takdir edecek ama bu ezeli rekabeti en iyi Erman Toroğlu yorumlayabilir ki haydi hocam yorumunu bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları