Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban sevgisinin nedeni ortaya çıktı

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban sevgisinin nedeni ortaya çıktı
Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Taliban açıklamasının yankıları büyüyerek devam ediyor. Derneğin Taliban'a desteğini arka planı ise ortaya çıktı.

İstifalar peşe peşe geliyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Taliban’ın tanınmasına yönelik yaptığı açıklama deprem etkisine neden olurken dernekten istifa haberleri geliyor.

Haber spikeri Gülgün Feyman’ın ardından daha önce dernekten istifa eden Tülin Kayı Candan da yaptığı açıklamada istifa ederek ne kadar doğru bir karar verdiğini açıkladı.

Dernekte başka istifaların da yaşanacağı bekleniyor.

Öte yandan derneğin yönetim kadrosundaki bazı isimler ise dikkat çekiyor. Derneğin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre dernek Başkanı Tülin Oygür ve Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan Vatan Partili ve partinin üst kademelerinde görev almış isimler.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Taliban’a olan desteği ile biliniyor. Öyle ki Perinçek geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk ile Taliban’ı bir tutan bir konuşma yapmış ve tepkilere neden olmuştu.

“İSABETLİ BİR KARAR VERMİŞİM”

Feyman’ın istifa mesajıyla bir paylaşımda bulunan Tülin Kayı Candan, derneğin Vatan Partisi tarafından “Ele geçirildiğini” savunarak şu paylaşımda bulundu:

“Afganistan ''ı tanımıyoruz " demiyoruz.
Talibanı tanımıyoruz.
Talibanı tanıyanı da tanımıyoruz diyoruz!
Ve bu saatten sonra; bizlere absürt bir şekilde ayar vermeye çalışan,Cumhuriyet Kadınlarının görüşlerini hiçe sayan Cumhuriyet Kadınları derneğini de
tanımıyoruz…!
( Yıllarca emek verdiğim, kutsal bir görev telakki ederek canla- başla çalıştığım Cumhuriyet Kadınları derneğimden; yönetim kurulunun hemen hemen tamamı o zamanki adıyla “ İşçi Partisi”nin öncü kadınlarının eline geçtiğinde ayrılmıştım,isabetli bir karar vermişim. )”

NE OLMUŞTU?

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi iktidar çevrelerince olumlu karşılandı. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Taliban yönetimine ılımlı mesajlar verildi.

Erdoğan’ın açıklamaları Taliban’ın tanınacağı şeklinde yorumlara neden olurken haber spikeri Gülgün Feyman “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Feyman’ın üyesi olduğu Cumhuriyet Kadınları Derneği ise açıklamasında "Bağımsız Afganistan''ı tanıyoruz ve selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” denilerek "Yaptıkları “derin” siyaset analizinde ABD’yi, Afganistan işgalini sürdüremedikleri için kınamalarını da hazin bulmakla birlikte, kendilerine yakıştırıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

İlgili Haberler