Oğan: Bahçeli artık yoruldu

Oğan: Bahçeli artık yoruldu
Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı seçildiği takdirde cumhurbaşkanı adayının Nobel Ödüllü Türk bilimadamı Aziz Sancar olacağını söyledi

Cumhurbaşkanı adayım Sancar

Oğan ikinci tercihini de, “Ben galip gelirsem Sayın Meral Akşener neden cumhurbaşkanı adayımız olmasın” sözleriyle açıkladı.    

 

Oğan: Bahçeli artık yoruldu

CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programına konuk olan MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, “Sayın Bahçeli’nin yorulduğunu düşünüyorum. MHP için onursal başkan olur. Deneyimlerinden yararlanırız. Sadece danışmanlık yapabilir” dedi. Oğan, “Nobel ödüllü Aziz Sancar gayet güzel cumhurbaşkanı adayı olabilir. Ben galip gelirsem Sayın Meral Akşener neden cumhurbaşkanı adayı olmasın” diye konuştu.

Siyasi karşılığı yok

Oğan, “Biz herkesi kucaklamak için aday olduk. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi hataydı. İhsanoğlu değerli bir insandır ama siyasi karşılığı yok. Biz üzerimize düşeni yaptık ama olmadı. MHP içinde cumhurbaşkanı adayı olacak bir dizi insanı sayabilirim” ifadelerini kullandı. Tuğrul Türkeş’in AKP’ye geçmesine de değinen Oğan, “Türkeş soy isminin MHP’de kalması fikrindeydim” dedi. Genel başkan olması durumunda seçmenle buluşacaklarını belirten Oğan, “Biz her yerde olacağız. Sokakta olacağız. Sokakta olmak sokağa dökmek değildir” diye konuştu. “Kurultay tarihi 2018 olacak” şeklindeki yaklaşımın yanlış olduğunu belirten Oğan, “Biz 2019 seçimleri için çalışacağız” dedi.

Bu uzun bir süreç

Oğan şunları söyledi: “Akşener ve Aydın’la seçimlerin ardından ayrı ayrı bir araya geldik. Sürecin nasıl yönetileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Toplanılacak imzaların ve metnin genel merkeze iletilmesi konusunda anlaştık. Hepimiz kurultay çağrısı yaptık. Nezaket gereği aynı anda imza toplamaya başladık.  Benim imzam, senin imzan diye bir şey söz konusu olmadı. Bu, uzun bir süreç. İmza toplamayla bitmiyor. Ondan ötesinde belki bir hukiki süreç gerekecek.  Tüzüğümüz anti demokratik öğeler taşıyor. İmza toplamak genel başkan seçmiyor. İmzalar kurultay toplanmasını sağlıyor.”

Türkiye haklı

Genel başkan seçildiğinde sadece teröre endeksli değil tüm sorunlara çözüm üreten bir MHP yaratacağını söyleyen Oğan, “Demirtaş, ’MHP ile de görüşürüz’demişti. Siz Demirtaş ile görüşür müsünüz?” şeklindeki soruya, “Biz Türkiye’de terör örgütleriyle arasına mesafe koyan herkesle konuşuruz. Siyasetle terör yan yana gelmez. HDP, terörle arasına mesafe koymuyor” şeklinde cevap verdi. Oğan, Rusya ile yaşananları ise “Rus uçağının düşürülmesi kesinlikle doğrudur. Bizim sınırımızı ısrarla ihlal eden, Türkmen kardeşlerimizi bombalayan kim olursa olsun Türkiye gerekli tedbirleri almalıdır” şeklinde yorumladı.