Dağlıca’dan 14 gün sonra acı haber geldi

Dağlıca’dan 14 gün sonra acı haber geldi
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 6 Eylül Pazar günü 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda rahatsızlanan Uzman Çavuş Melih Garip Ünsal da hayatını kaybetti

Dağlıca’daki şehit sayısı 17’ye yükseldi

Dağlıca’dan 14 gün sonra acı haber geldi

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 6 Eylül Pazar günü 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan birlikte bulunan Uzman Çavuş Melih Garip Ünsal (28), operasyonda olumsuz hava şartlarından dolayı rahatsızlandı. Ünsal önce Yüksekova’ya, oradan askeri hastaneye, durumu ağırlaşınca da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Galip Ünsal burada zatürre ve akciğer enfeksiyonuna karşı verdiği yaşam mücadelesini 14 gün sonra şehit oldu. Ünsal’ın Ankara Mamak’taki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Baba Baki Ünsal, evlerinin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Anne Münevver Ünsal ise oğlunun fotoğraflarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Baba Ünsal şunları söyledi:

Doktor raporu var

“Hastanede 14 gün oğlumun başında bekledim. Askeri uçakla Etimesgut Havaalanı’na getirip tören yaptılar. Çocuğum sapasağlam gitti, tabutta geldi. Benim evladım o elbisenin altında görevdeyken hangi şartlarda olursa olsun şehit oldu. Şimdi karşısına adli tıp sorunu çıkardılar ‘şehit mi değil mi?’ diye. Allah aşkına bu çocuk başka nedir? Oğlum o yeşil elbisenin altında, o mübarek elbisenin altında donma tehlikesi geçirdi, vatanı ve milleti için şehit düştü. Bunun doktor raporu da var. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin raporunda ‘akciğer enfeksiyonuna bağlı zatürre ve solunum yetmezliği’ deniyor. Bu, görev sırasında Dağlıca operasyonunda oluyor. Tabii ki vatanımız milletimiz sağ olacak. Ama o 28 yaşında hayatını orada bırakıp geldiyse onurunun ve gururunun verilmesi gerekiyor. Annesinin ve babasının ölene kadar bu onurla ve gururla yaşaması lazım. Biz sadece bunu istiyoruz. Yetkililerden özellikle rica ediyorum evladımın, ailemin onuru verilsin.”

Rapor beklenecek

Uzman Erbaş Melih Galip Ünsal’ın şehit statüsünde sayılması için operasyonda mı rahatsızlandığı yoksa daha önce herhangi bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığının tespiti için otopsi raporunun bekleneceği kaydedildi. Baki Ünsal, oğluna resmi olarak şehitlik statüsü verilmediği için cenazesini Cebeci Şehitliği yerine Karşıyaka Mezarlığı’nda ikindi vakti toprağa verdiklerini söyledi. Bu arada Uzman Çavuş Ünsal’ın tek kardeşi olan Semih Ünsal’ın birkaç ay sonra askere gideceği öğrenildi.